Devils Tower en Ja-knikkers

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Op maandag zijn wij om 8 uur vertrokken uit Cedar Pass Campground in de Badlands. Het doel van vandaag is om in Worland Wyoming te komen zodat we morgen voor 14.00 uur in Grand Teton zijn want je kunt daar niet reserveren en wie het eerste komt die……

Via HW 44 bereiken we al snel Rapid City en nemen de Interstate 90. We besluiten om een ommetje van 80 miles te maken om de Devils Tower met eigen ogen te kunnen zien. Weer terug op de interstate gaan we op weg naar Buffalo om via HW16 door Big Horn National Forrest. Een berg gebied met graniet wanden net zo steil en hoog als de noorse fjorden richting Worland te bereiken. Onderweg zien we veel wild voornamelijk herten langs de kant van de weg en dan ….. plotseling verandert de omgeving in een pokdalig landschap met her en der een ja-knikker en verder geen mens te bekennen. Zal je overgrootvader een stukje land van de natives hebben gestolen en daar blijkt nu net een oliebron in de grond te zitten, effe boren, ja-knikker aan sluiten en produceren maar. Stel nu dat je 5 vaten per dag produceert dan levert met de huidige(lage) olieprijs 100.000 dollar per jaar op. Geen NAM, geen overheid maar leukigheid voor jezelf. Ach ik draaf door heb waarschijnlijk vroeger te veel naar Dallas zitten kijken.

We willen met volle batterijen, lege vuil watertanks, een volle gas en benzine tank en een volle tank vers water naar Grand Teton en Yellowstone, we zijn op de huidige camping volledig hooked-up dus een fluitje van een cent. Anneke doet even een wasje en ik ga koken en dan op tijd de koffer in en vroeg weer op.

Reacties

Vera en Bert A long time ago

Het grote 'niets' daar in Wyoming.....

Pauline A long time ago

Navarro Yellowstone ? Pas op de beren!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!