Kalverliefde

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Dinsdag 6 uur de wekker, douchen, ontbijtje alles afkoppelen en op weg naar Grand Teton en Yellowstone over een rit van 217 miles. Trouwens prima RV park in Worland.

Je kunt hier alles krijgen wat je maar wilt, de virtuele routeplanners kent iedereen maar een eigen persoonlijke routeplanner is wel net zo gemakkelijk zie ons foto album. Om 7.15 uur vertrekken we. Enkele miles buiten Worland zien we een Pronghorn langs de kant staan, wij stoppen maar het beestje lijkt te schrikken ondertussen denderen ons twee grote trucks voorbij. De pronghorn kijkt naar links, naar rechts en dan weer naar links en steekt veilig de highway over. Wij blij en het beestje blij.

Om 13.00 uur arriveren wij in Grand Teton. Gelukkig nog enkele plaatsen vrij en voor $47 mag je dan een nachtje in het park staan en heb je elektra. Onderweg langs de Highway staan van die amerikaanse brievenbussen god mag weten wie de post komt ophalen want een huis is in geen velden of wegen te bekennen.

Vanmiddag zijn wij naar de overzijde van Lake Jenny gegaan op zoek naar de hidden falls. Ook hier weer wild gespot een squirl. Verder veel waarschuwingen voor beren etc, maar geen beer te bekennen.  In zo een kwetsbaar natuur gebied is veel over het milieu te doen, maar de toeristen worden wel overgezet met een bootje met twee 200pk buitenboordmotoren en niet elektrisch zo te zien. En wat hier rond rijd zijn nu ook niet de meest zuinige voertuigen.

Vanavond barbecue, het vlees,  een enorme T-bone steak, licht al uit de vriezer. Als we terugkomen ziet de lucht er dreigend uit, toch maar gauw het vuur aansteken maar voordat alles heet is komt de eerste donderslag en daarna regen weg vuur maar wel veel rook. Om 19.15 is het weer droog en sprokkel ik nog wat hout om koffie te drinken bij het kampvuur en met wat kunst en vliegwerk hebben we ons eerste campfire.

Morgenochtend gaan we op zoek naar de Bisons van Grand Teton. Dat brengt mij nog bij een mooi verhaal. Toen we eergisteren afwisselden om te rijden zag Anneke een lief kalfje en zij zou het beestje even op de foto zetten. Het kalf had last van kalverliefde en liep in draf op Anneke af, die zich toen realiseerde dat er geen hek tussen haar en het kalf was. Het beestje is wel op de foto gekomen en Anneke is uiteindelijk veilig in de camper beland.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!