Beer encounter

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Geen early rise vandaag rustig opstaan samen douchen ontbijtje en klaarmaken voor een nieuwe dag. Vandaag gaan we eerst naar de Bisons kijken die aan de oostzijde van het park schijnen te bivakkeren. Onderweg bezoeken we de hut van de founding father van Grand Teton alwaar nu een hele groep ground squirls leven in, onder en rond de cabin. In de middag naar Colter Bay om een hike te gaan maken van zo’n twee uur. Zonder bearspray naar een plek die Swan Lake heet, moet kunnen. Het meer is zeker voor 80% begroeit met gele lisdotten die op het punt staan om uit te komen. Water en waterplanten nu maar uitkijken naar een Eland want we hebben hem wel al gezien maar niet op de kiek. Die beesten kunnen wel een minuut onder water blijven om grassen van de bodem te eten. Zo zie je maar je bent nooit te oud om iets te leren. We hebben ongeveer de helft van de afstand afgelegd en het is aardig afzien qua temperatuur en de hoogte in een geaccidenteerd terrein. En dan doen we per ongeluk nog even een overlook dus eerst klimmen en dan weer dalen. Plotseling hoor ik een vreemd geluid naast me, sta stil en op geen meter naast het pad een vrouwtjes Elk. Een hiker die ons tegemoet komt vraagt Bear?, ik schud mijn hoofd en samen kunnen we van korte afstand het beest fotograferen wel van achter de beschutting van een boom. Als de Elk verdwijnt verteld de amerikaanse hiker dat hij tussen ons eindpunt en onze huidige positie een beer heeft gezien. Dit maakt ons toch wat zenuwachtig voor de laatste mile die we moeten lopen maar gelukkig komen we veilig op de parkeerplaats aan. Ik wil de kaart die we gebruikt hebben weer in de box doen die daarvoor staat als Anneke schreeuwt: pas op beer! Ik denk ja, ja leuk hoor maar op dat moment dreunt de grond en komt een grote zwarte beer mij op nog geen 3 meter voorbij gerend. Ik schrik me een hoedje maar schiet wel even een paar foto’s. De ranger die ook ter plaatse is verteld mij even doodleuk dat ik 100 feet van de beer moet wegblijven, beleefd vraag ik hem of hij dat ook aan de beer wil uitleggen want ik stond daar en de beer rende langs mij. De ranger vertelde dat het waarschijnlijk dezelfde beer is die zich verleden jaar ook in dit gebied op hield en hij gelukkig niet agressief is geweest.

Nou geniet van de plaatjes, mijn T-bone gaat op de BBQ. Anneke zal er op passen terwijl ik even een wifi plek ga opzoeken.

Reacties

Eva A long time ago

Leuke stukjes, goed geschreven. Zo zie je maar weer dat ze eerder van jou schrikken als andersom.

Veel plezier in Yellowstone, doe de gr aan Yogi.

X van Eva

Gosse A long time ago

Samen douchen?? Ik wist niet dat die natte cel zo groot was in die camper. Als je die beer lief aankijkt wil die misschien ook wel mee douchen.

Pauline A long time ago

Ik zag twee beren broodjes smeren... .?.???
Als ik het goed begrijp heb je er maar één gezien en zonder brood!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!