Mens en natuur

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Vandaag is het doel Yellowstone Canyon. Via Hayden valley, waar we veel bisons zien, komen we uit bij de south rim road van de canyon. Bij de upper falls nemen we een prachtige trail maar éen met wel veel hoogte verschil, maar dat zijn we ondertussen gewend. We rijden de south rim road door tot de lower falls en doen een 2e trail door het bos om uiteindelijk bij sublime point een prachtig uitzichtpunt uit te komen. Voor Anneke te veel van het goede, te hoog en te steil. Nadat wij weer op de parkeerplaats zijn aangekomen zetten wij onze tocht voort naar de north rim road en ook hier stoppen we bij de vele uitzichtpunten. Na de lunch gaan we verder om Lamar valley te bezoeken, halverwege Mount Washborn bij een overlook zien we beneden op de meadow een black bear met een jong lopen, wel op grote afstand maar met de tele lens lukt het toch om foto’s te maken terwijl moeder en kind hun weg naar het bos voortzetten. Lamar Valley is echt uitzonderlijk een prachtige vallei met Bisons, Elk en Pronghorns. Langs de weg staat een grote hoeveelheid mensen, we stoppen en vragen wat er te zien is, een coyote den.

Het is een heel spectacle en Anneke is het snel beu en zet de andere de fotografen op de foto waarna wij onze weg vervolgen. Op de terugweg naar de campground is er een opstopping van het tegemoetkomend verkeer. Anneke stopt midden op de weg wat een file tot gevolg heeft en wel van twee kanten. Het blijkt een black bear te zijn die de het laatste stuk helling naar de weg op klimt maar op zo een 20 meter stopt. Dit is mij te dichtbij, ik ga naar de camper. Als wij willen wegrijden verwijt een tegemoet komende Yank mijn Anneke dat zij een file veroorzaakt maar de man is geen cent beter, hij staat vooraan aan de andere kant. Anneke haar droge antwoord is: look behind you. De man spreekt de wijze worden FY en vertrekt.

In Yellowstone heb je bij het meer geen bereik van je mobiel. Voor internet ben je aangewezen op een commerciële provider $5 per uur en $12 per dag in de lodges. Het vervelende is ook nog dat deze provider de standaard beveiliging van Apple te veel van het goede vindt en je alles moet uitzetten om verbinding te maken. Ik ben er klaar mee, jullie ontvangen dus iets later onze Yellowstone berichten.

Op de campground aangekomen stikt het van de muggen gelukkig hebben we een probaat middel wat 25% DEET bevat en 75% overig. Mijn huid gaat er van glimmen, je krijgt er hoofdpijn van maar de muggen blijven weg. Voor een blaar die ontstoken was koop je hier antibiotica crème en after sun bevat hier arnica en lidocaïne alles gewoon in de supermarkt. 

Reacties

Vera en Bert A long time ago

Je moet er wat voor over hebben, maar dan krijg je ook wat. Elke dag weer wat nieuws. Het blijft bijzonder.

Gosse A long time ago

Dus Anneke gelijk al ruzie met een Yank? Keep up the good work!

Ingrid Boschman A long time ago

Met veel plezier jullie berichten gelezen. Wat een avontuur zeg! En jullie humor proef ik ook tussen de zinnen door. Leuk!! Zoveel indrukken.. Daar heb je wel even voor nodig om te verwerken. Geniet verder!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!