Canada 2 als nog naar Kelowna

Door Anneke & Rinus - A long time ago

Het gaat te snel, het is alweer donderdag dit is onze laatste dag in Canada. De temperaturen zijn goed maar het is wisselend bewolkt met af en toe een regenbui. We volgen nog steeds Highway 3 naar het westen door brede dalen en over passen van 1500 meter met naaldbomen aan weerszijde van de weg met af en toe stadjes en meren.  De Highways zijn 2 baans en soms drie en gaan meestal gewoon recht tegen de berg op met hellingen van 6% tot 8%. Buiten een Elk hebben we hier weinig wildlife gezien langs de kant van de weg. Het klinkt misschien wat banaal maar we hebben dit landschap nu wel gezien en zijn zeer benieuwd naar North Cascades NP en de route die we door het park gaan maken dit weekend.

 

Gisteravond hebben we onze laatste campgrounds gereserveerd. Het is dit week-end “Fathers week-end” en dat betekent veel vaders die er met hun kinderen op uit trekken. Veel campgrounds waren al vol dus moeten we uitwijken naar de KOA’s. Zondagavond hopen we in Seattle aan te komen, camper schoonmaken, koffers weer inpakken en dan maandag op tijd de camper inleveren. We hebben plannen gemaakt om maandagmiddag Seattle in te gaan: Space Needle, Pike’s Fish Market en de Waterfront staan op het programma.

 

Voor vandaag hebben we géén reservering gemaakt en gaan we op de bonnefooi opzoek naar een campground. We zijn erg vroeg en besluiten een ommetje te maken naar Kelowna. In Kelowna wonen 100.000 mensen, Kelowna downtown, het oude gedeelte, heeft een jachthaven, een stadspark en een paar oude gebouwen daterend van 1914. Ze hebben hier super grote malls maar leuke winkeltjes in de binnenstad ontbreken. We zijn er snel uitgekeken. Wel een prachtige vallei en een temperatuur van 22 graden is voor ons prima. Het gebied is beroemd om zijn wijnbouw en fruitteelt. We doen nog wat boodschappen en gaan opzoek naar een campground. British Columbia kent state parks, één ervan is Okanagan Lake Provincial Park, met twee campgrounds een zuidelijke en een noordelijke. Wij kiezen voor de zuidelijke en voor 35 canadesche dollars = 24 euro hebben we een plek zonder voorzieningen aan het meer. Inclusief de picknick tafel en een bbq. De zon verdwijnt achter de bomen en het wordt wat frisser het is nu zeven uur ’s-avonds. Morgen over Highway 97 naar Osoyoos en naar onze campground bij Winthrop in de usa. Daarmee komen we ook in de laatste staat van onze vakantie aan. Na Colorado, Wyoming, South Dakota, Montana en de twee canadesche provincies Alberta en Britisch Columbia reizen we door Washington state.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!