Arches, Mesa Verde en Grand Canyon

Door - 10-08-2016 07:34

Door het niet hebben van wifi loop ik een beetje achter met mijn verslagen. Wel heb ik gisterenavond eindelijk de foto’s kunnen uploaden. We hadden eindelijk goede wifi op een camping. Alleen ging dat niet snel en daardoor was het al laat en heb ik niet een verslag geschreven. Dussss ik moet even uit mijn herinnering putten.

Helaas hebben wij in Monument Valley erg slecht weer gehad. Onze aankomst was met zeer slecht weer en fikse onweersbuien en toen we de volgende morgen vroeg wilde opstaan, was het weer hard aan het regenen. We hebben toen ook maar rustig aan gedaan, want veel gingen we toch niet zien. We hadden gelijk. Eenmaal richting Monument Valley hingen er dikke wolken voor de tja, hoe noem je ze eigenlijk? Monuments? We besloten dus niet verder te rijden maar gelijk richting Moab. Daar hebben we Arches NP en Canyonlands NP. Op de weg daarheen kwamen we langs Mexican Hat (rots) en een oud plaatsje genaamd Bluff. Daar kwamen we een oude Buick 8 tegen, geweldig om even te fotograferen. Na weer een tijd gereden te hebben kwamen we in Moab aan. Moab is een leuk en gezellig toeristen stadje. We hebben lekker gegeten bij een echte diner en ik heb daar nog even een geocache gelogd. Daarna hebben we onze camping opgezocht. Eigenlijk was mijn planning eerst via Canyonlands te gaan, zodat we daar ook een gedeelte van mee konden pikken. Maar mijn reisgenoten waren eigenlijk te moe en we hebben toen besloten die dag verder lekker rustig aan te doen. De camping was een echte camping waar veel Amerikanen op stonden. Seizoenswerkers enzo.

De volgende morgen zijn we vroeg naar Arches gegaan, dat lag maar 15 min van onze camping vandaan. Het grappige is dat de ingang van Arches pal naast de doorgaande weg ligt en als je er naar kijkt, dan zie je een soort van muur van bergwand. Dan denk je eerst, waar moeten we nu in hemelsnaam heen? Maar dan blijkt er een stijl kronkelweggetje naar boven te lopen. Erg leuk om te rijden met je grote camper J. Eenmaal boven zit je op een soort plateau. Arches is een park waar je met je camper van plek naar plek rijdt om dan korte wandelingen te maken om dingen te zien. Chinouk voelde zich die dag niet zo optimaal, dus die heeft niet alles meegelopen. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is het ook weer een heel mooi park. Wordt een beetje saai zo he? Hahaha, kan er niets aan doen. Alles is prachtig op zijn eigen manier.
Na een vermoeiende dag weer zijn we weer terug gegaan naar onze camping, waar we dit keer Nederlanders naast ons hadden.  Daar hebben we gezellig mee gepraat en de was gelijk maar even gedaan.

De volgende morgen was het weer tijd om verder te trekken. Richting Mesa Verde dit keer. In dit park zijn overblijfselen van de woningen Native Americans te vinden. Helaas zijn we niet zo vroeg weggegaan als ik had gewild van de camping, want we moesten weer eens naar de Verizon winkel voor onze wifi (mifi). Deze was op en wilde nog even nieuwe aanschaffen in de winkel. Op de een of andere manier lukte het niet om een account zelf aan te maken.
Na weer een flinke rit naar Mesa Verde zijn we gelijk naar het park gereden. Ook hier weer een stijle bergwand rijden. Het is erg bijzonder te zien hoe de indianen daar hebben geleefd. Dat moet best een zwaar leven zijn geweest. Want het is erg koud in de winter daar en alles loopt stijl! We hebben geen guided tour gelopen helaas, maar we krijgen ook veel informatie mee vanuit de visitorscentre.
Helaas was Spruce tree house, de meest authentieke cliff dwelling die het park rijk is was gesloten voor publiek, omdat de cliff die erboven hangt begint af te brokkelen. Ze zijn wel bezig om te kijken hoe ze dit kunnen repareren en kunnen uitstellen. Maar de ranger vertelde dat dit wel 5 jaar gaat duren en dan nog is het een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk zal de hele cliff naar beneden komen en de woningen vernietigen. Erg jammer.
Na deze enerverende dag zijn we wat gaan eten in het plaatsje vlakbij het park en toen naar de camping terug, deze lag echt vlakbij de entree van het park. Dit was een hele mooie camping ennnn de wifi deed het goed! Dus heb ik snel de foto’s allemaal geupload. Dit gaat echter traag en tegen de tijd dat ik klaar was, was het tijd om te gaan slapen, want we hadden onze plannen gewijzigd. Eigenlijk zouden we de dag erop naar Canyon de Chelly gaan en daar een camping zoeken, maar ik had ergens gelezen dat je van te voren kaarten moest regelen om hier naar binnen te mogen. Dit is Navajo gebied en je mag niet naar binnen zonder begeleiding van een ranger. We hebben dus besloten om de volgende morgen maar alvast naar Grand Canyon te rijden en dan een dag eerder naar Las Vegas te gaan. Daar is ook nog het nodige wat we willen zien en dan hebben we daar wat meer tijd voor.

We moesten de volgende morgen weer om 9 uur bij een Verizon winkel zijn omdat de gb’s die we hadden gekocht niet geactiveerd waren ofzo op onze mifi. (we hadden het de avond ervoor al geprobeerd in de winkel, maar die jongen was net nieuw en wist niet wat hij moest doen) Eindelijk hadden we een goede winkelier en die heeft voor ons de customer service gebeld en alles voor ons geregeld. Ook dat we een account konden aanmaken! Nu kunnen we via pre-paid kaarten zelf opwaarderen mocht het nodig zijn.
De rit naar de Grand Canyon was best lang, bijna 5 uur, maar doordat je in een andere staat komt, gaat de tijd weer een uurtje achteruit. Dus we hadden genoeg tijd om het park te bezoeken. Het eerste moment dat je de Canyon ziet is echt heel bijzonder. Je kan je niet voorstellen hoe groot het is!

We hebben aardig wat uitkijkpunten gepakt en we zijn bij de visitor centre geweest. Erg mooi allemaal! Daarna moesten we een camping gaan zoeken. Dat is deze waar we nu zitten in Ash Fork geworden. Deze ligt aan de historische Route 66 J Het is nu donker, dus we zien er nog niet veel van. Maar morgen moeten we nog 3 uurtjes en dan zijn we dan in Las Vegas. Onze eindpunt. Maar we zijn nog niet weg, dus ik ben van plan om nog veel te genieten van de tijd die we nog hebben. Wat wel grappig is, is dat ik in Nederlandse tijd nu jarig ben maar hier nog niet. Ik krijg allemaal felicitaties binnen, erg lief allemaal! Morgen vier ik mijn verjaardag dus in Las Vegas!! Mooie plek toch??

Reacties

trudy werner 10-08-2016 10:16 {{button-41842}}

Veel liefs geluk en gezondheid voor je verjaardag nog veel plezier allemaal en gauw tot ziens goede reis

Ilona 10-08-2016 15:07 {{button-41857}}

Hoi zus,
goeiemorgen en heeeeel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!

Ik wens je voor de rest van jullie reis verder perfect weer en veel leuke, gekke, gave verrassingen!
Enne, niet teveel uitgeven in Las Vegas, hoor. Tenzij je natuurlijk de Jackpot wint.......

Miriam 10-08-2016 16:12 {{button-41859}}

Happy birthday to youhouhou!👑💐🎂🍷🍾🎷🎁🎉🎀🎊🎼💃
Veel plezier in Vegas - waag een gokje😳😉🍀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan