Las Vagas en thuis

Door - 16-08-2016 13:30

Zo we zijn inmiddels weer ruim een dag thuis. De jetlag valt voor mij nog wel mee, John heeft er meer last van en Chinouk? Tja geen idee eigenlijk. Die is bij thuiskomst gelijk naar een van dr vriendinnen gegaan en heeft het de hele dag uitgehouden tot 's avonds en is toen gaan slapen tot 11:30u de volgende morgen. Vannacht heeft ze weer bij een andere vriendin geslapen en zou ze vandaag gaan zwemmen (met dr vriendje). Dus ik denk dat het allemaal wel goed gaat met haar wink.

Maar Las Vegas, daar heb ik nog niets over geschreven. Een ding zal jullie niet verrassen, het is daar heet! Phoe! Het was de warmste plek die we hebben bezocht. Allereerst zijn we direct naar het hotel gereden waar we de reservering voor de laatste nacht hadden. Daar gevraagd of ze nu al (2 dagen eerder) ook een kamer voor ons hadden en of het een probleem was dat onze camper een nachtje op de parkeerplaats stond. Aandre stons achter de balie en dat was een bijzonder vriendelijke jongen met veel humor. Het was allemaal geen probleem. Dus wij gauw de camper op een goede plek gezet en al onze spullen eruit gehaald. De kamer was heerlijk koel! Nadat we gesetteld waren zijn we beneden wat gaan eten. Wat een herrie daar, want ook dit hotel had een gedeelte met gokkasten en er was een of andere triviant quiz bezig. Die avond hebben we verder niet veel gedaan, want de volgende morgen moesten we vroeg op om onze camper weg te brengen en hopen dat het geen probleem was om hem een dag eerder in te leveren. De volgende mogen hebben we ons ontbijt genuttigd in het hotel, waar een zeer aadige dame werkt en toen snel op pad naar Road bear. Eerst nog even tanken want hij moet vol afgeleverd worden. We kwamen bij Road Bear aan en daar was het gelukkig geen probleem om hem een dag eerder in te leveren. Na een korte inspectie was hij helemaal goed bevonden en kon de laatste kleine betaling plaatsvinden. We hebben 2585 mijl gereden en we hadden betaald voor 2500, en ook moest de propaangas bijgevuld worden. Het viel allemaal enorm mee.

Weer een hoofdstuk afgesloten. We namen de bus naar de "strip". Eenmaal daar keek je je ogen uit. Nog meer dan in New York zie je daar allemaal grote schermen met reclame en ongelofelijk veel winkeltjes en uiteraard de bekende Casino's. Omdat het zo warm was vluchtten we dikwijls een winkelcentrum in. Daar was het een stuk beter te vertoeven. Ikzelf heb me daar een cadeautje gegeven. Een tattoo. Het was een mooie shop en ik lag zowat in de etalage toen ik getattoeerd werd laugh, dus ik had veel toeschouwers. Ik ben super blij met het eindresultaat. Verder zijn we tot in de avond gebleven want we wilden de beroemde Bellagio fontijn ook 's avonds bewonderen. Super mooi allemaal.

Wat mij wel opviel is dat er ook hier veel daklozen rondlopen/hangen zitten, bedelen. Ook in San Fransisco is dat het geval. Alleen rook het daar veel naar plas en dat heb je in Las Vegas niet. Dat vind ik toch wel een naar gezicht hoor.
Maar goed, het was weer een enerverende dag en we hebben een taxi terug genomen naar het hotel. Na een goede nachtrust (en uitgeslapen te hebben) en een lekker onbijtje in het hotel zijn we weer richting de strip gegaan. Dit keer hebben we een buskaart gekocht die je overal brengt. We zijn naar het beroemde "welcome in Las Vegas" bord gegaan. Daar staat gewoon een rij om op de foto te kunnen voor het bord. En warm! Je hebt haast geen schaduw daar! Toen gingen we met de bus de hele andere kant op, richting het oude Vegas. Daar waar Fremont street is. Dat viel eigenlijk wel tegen zo overdag. Het is gewoon een straatje winkels en overdag zijn de lampjes niet aan. Ook hier veel zwervers. Ook een dame met een bord ( i have stage 3 cancer and mother of 2) Tja wat moet je daarmee he? We zijn daar dan ook niet lang gebleven. Hup de bus weer in en 1 halte verder (eigenlijk terug) uitgestapt om naar de de Silver and Gold pawn shop te gaan die bekend is van de tv. Wij kijken vaak naar dit programma en het is leuk om eens de winkel zelf gezien te hebben. Helaas was er niemand van de familie zelf aanwezig.

Nadat we dit bekeken hebben, zijn we weer terug naar de strip gegaan. Daar hebben we onze laatste avondmaal in USA gegeten in een "duur" restaurant die tegenover de Bellagio zit. Het is een Frans steakhouse. Ik moet zeggen dat het heerlijk was! En het is een leuke locatie, want je ziet iedereen voorbijgaan. Wat is er leuker dan mensen kijken.

Helaas zat het daarna er voor ons op. We zijn vroeg naar bed gegaan omdat we vroeg op het vliegveld moesten zijn. De vluchten zijn voorspoedig gegaan en we waren zelf een kwartier eerder geland in Nederland. Helaas ging het ophalen van onze koffers niet zo soepel. We dachten zelfs even dat deze niet aangekomen waren, maar gelukkig kwamen ze na aan behoorlijk lange tijd toch op de band.

En nu weer thuis.... Morgen moeten we weer werkeb. Dat zal niet meevallen, maar we hebben wel een onvergetelijke reis gemaakt! Nu maar eens verzinnen wat onze volgende bestemming wordt. Wedden dat het weer Amerika wordt wink.

Bedankt voor het lezen allemaal en voor jullie leuke en liever berichtjes! Ik hoop dat jullie mijn blogs leuk vonden, hoewel het vaak wel hele epistels werden hahaha! Nou doeiiii tot de volgende reis misschien!

Reacties

Rianne M 16-08-2016 15:57 {{button-42087}}

Ik heb genoten van de verhalen en fijn om te horen dat jullie weer in het land zijn.
Tot op kantoor ;)

Oma Bep 16-08-2016 16:46 {{button-42091}}

Weer ern duidelijk verslag hoor. En welkom thuis.😘😙😎

Mark Boute 16-08-2016 17:48 {{button-42096}}

Leuk zo te volgen! En flink stukkie gereden! :-)
Ik kwam op mijn laatste reis ook veel daklozen tegen in de States, vooral in Memphis en New Orleans.
Die wonen vaak in geimproviseerde tentenkampjes die ze Skid Row noemen. Helaas, het sociale vangnet is zeer beperkt aan de andere kant van de plas.

Jesca maassen 18-08-2016 07:49 {{button-42146}}

Enorm bedankt voor je mooie reisverslag. Ook voor de foto's. Wij hebben de camper voor volgend jaar geboekt (toevallig ook bij road bear). Ik heb diverse onderwerpen vanuit jouw verslag overgenomen om als tips mee te nemen in onze voorbereiding.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan