week 2

Door - A long time ago

08 juni:

Vanmorgen om 06.00 uur meerde de Volendam aan in Vancouver en om 07.00 uur zaten we in het restaurant te ontbijten. Een flink ontbijt, de bekende 3 eieren met spek en toast, want we moesten het er voorlopig mee doen.

Het ontschepen ging probleemloos en in korte tijd stonden we met behulp van een kofferboy (want pensionada's mogen niet sjouwen)  buiten te wachten op onze taxi die ons naar het ophaalpunt van de camper bracht.

Wij waren natuurlijk veel te vroeg met aanmelden en zijn koffie gaan drinken in een restaurantje naast het ophaalpunt. Hier konden wij even internetten en hebben Jan Roelf en Jetje gesproken.

Om 12.00 uur kregen we uitleg hoe alles functioneerde en na een grondige inspectie op beschadigingen aan de camper konden we vertrekken.

Direct hebben we de taken verdeeld t.w.: Harry het technische gedeelte van de Camper incl. het legen van de poeptank want daar krijgt Kok pukkels van, De meisjes zorgen voor de huishoudelijke zaken en Kok het lichte algemene werk.

Als eerste zijn we naar het vertrekpunt van de Ferry gereden om te bespreken welke tijd het beste was om aan boord te gaan. Daarna naar een grote supermarkt om de boodschappen te doen voor de komende dagen.

De eerste camping was in Tsawwassen (20 km.) van het ophaalpunt , daar de camper ingericht, de bedden opgemaakt en lekker gegeten. De meisjes op tijd in bed gestopt omdat het toch even afkicken is qua verzorging.

Op de Volendam werd alles gedaan en nu is het even anders.

09 juni:

Na onze eerste nacht in de camper (was even wennen bijv. 3x in de nacht naar het toilet en wat gesnurk), maar het was geweldig.

De ferry deed er twee uur over naar Vancouver Island en we vertrokken om 10.00 uur. Heerlijk weer (korte broekenweer) op de ferry en eenmaal aan de wal werd het weer regen.

Ja, daar is dan de eerste babywalvis, geweldig om dit midden in de straat van Georgia naast de boot te zien zwemmen. We waren er helemaal ondersteboven van.

Aangekomen in Tofino met regen, dus maar even tijd nemen om het verslag op de site te zetten, maar het internet was te traag dus lukte het niet.

Yvonne vroeg in bed gestopt met honing en paracetamol moet het toch wat beter worden en anders morgen naar de dokter.

10 juni:

Vanmorgenvroeg om 04.30 uur werden we gebeld vanuit nederland door de makelaar die vergeten was dat het bij ons nacht is, maar 5 min. later vielen we in de lepeltjeshouding weer in slaaptot 08.00 uur.

Yvonne en Harry  nog steeds niet in orde en naar de dokter gebracht . Bij de dokter bleek, dat zij een lichte longontsteking had en Harry een zware verkoudheid. Medicijnen gekregen en slikken maar, wel een paar dollar armer.

Toch was het s 'avonds feest, op de Volendam alleen maar stuf gegeten en nu een overheerlijk balletje gehakt gekregen van de meisjes en nog een aantal in de vriezer. 

Gewandeld over het strand en een gedeelte van het verslag op de site gezet (het lukte nu gedeeltelijk) en op tijd naar bed.

 

11 juni:

Vanmorgen in alle rust vertrokken naar Comox (Vancouvereiland). Onderweg een flinke wandeling gemaakt (1.5 km.) in het Rain forest  over houten wandelpaden en tussen oerbomen. Behalve Yvonne, want de patient moet rust houden.

We werden hartelijk ontvangen door Paul (een Engelsman) welke een schitterende camping heeft aan de oever van de Straat of Georgia (tussen het vaste land en het eiland).

Op de camping is ook een kleine forellenvijver waar regelmatig een arend de vis komt vangen en af en toe een beer z'n rondje maakt.

Ondertussen doet Harry verwoede pogingen om tussen de buien door een vuurtje te maken voor een forelletje of helemaal niets. Zelfs een klein hertje kwam kijken of er al wat te happen viel.

Straks worden we weer verwend door de meisjes en eten we pizza.  

 

 

 

 

 

 

Reacties

Yvontje A long time ago

Goed gedaan jochie

Fam. Van der Stelt A long time ago

Het is erg leuk om de verslagen voor te lezen aan de kinderen. Heel veel plezier nog verder. Beterschap, Yvonne! Laat je maar goed verzorgen door de mannen. Groeten van JR, Jetje, Valerie en Lucas

Jet en lisa A long time ago

Leuk om jullie belevenissen te lezen! Alleen jammer dat Harry en Yvonne niet in orde zijn! Gelukkig zijn jullie naar de dokter geweest he? Hoop dat t gauw wat beter met ze gaat! Hier laatste dagje Banus! 40 gr! Dacht de hele week dat ik Kok zag lopen bij de haven! Heel veel rooie broeken daar zien lopen! 💋💋

Siem & Tunie A long time ago

Ha lieve wereldreizigers,

Leuk om jullie verslagen te lezen. veel beterschap voor Yvonne en Harry, maar in jullie bijzijn, zal de longontsteking en de verkoudheid, snel verdwijnen. Wat een mooie reis hebben jullie al achter de rug met de Volendam Zeg! Doen jullie voorzichtig? En kijk uit met die loslopende beren :) 🙈💋💋

Cees en Jola A long time ago

Je ziet het is gelukt. Leuk dat ze dat voor je verjaardag gedaan hebben. Je appjes komen wel heel vroeg aan hier. Maar ik ben er blij mee. Jammer dat je nu ziek bent geworden, we hopen dat je er snel weer bovenop bent. Lieve groeten van ons en hopelijk snel nieuw bericht.

Fam. Nelissen-devries. A long time ago

Heerlijk om te lezen dat jullie het naar de zin hebben. Mooie reis en jullie zijn nog niet eens op de helft. Fijn jullie even gesproken te hebben al was het hier erg vroeg op een vrije dag en bij jullie laat.
Geniet van deze reis......tot snel XXX

Arjonel A long time ago

Beterschap Yvonne en Harry! Hopelijk gaat het gauw beter. Ontzettend leuk om alles te lezen en de foto's te zien,zo genieten we allemaal we beetje mee! Groetjes,Arjonel

Familie van der Stelt Dronten A long time ago

Nou wat super allemaal enne..... hier regent het ook, komt vast weer goed. Leuk die foto's kunnen we toch een beetje meegenieten.
Nog een fijne reis verder en veel plezier.
Groetjes J. sr en H

Familie van der Stelt Dronten A long time ago

Geweldig allemaal dat we mee kunnen genieten van jullie reis door de foto's, super mooi. We wensen jullie een fijne gezellig reis verder en veel plezier.
groetjes J en H
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!