Arches NP/Capitol Reef/Zion

Door De Hollies - 21-07-2016 16:18

Gisteren zegt Wim, ik wist niet dat er zo veel verschillende bergen en rotsen waren. Ongelooflijk wat een variatie aan landschappen heeft Amerika.

Ik ben zo dankbaar dat wij deze reis kunnen en mogen maken. Wat is het prachtig en fijn met ons viertjes. We staan nu op de Watchman Campground in Zion National park. De campings is de parken waar niets op zit en midden in de natuur zijn echt leuk. Heel donker s'nachts. Je moet echt een zaklamp mee als je naar het toilet loopt. Wellicht loop je een hert omver.

We zijn maandag in Arches NP geweest. Rode boogrotsen en veel rotsformaties bij elkaar. Heel bijzonder. Gelukkig was het bewolkt en hebben we een wandeling gemaakt naar de North en South Window. En uiteraard moest er weer naar een positie geklommen worden waarvandaan je de beste foto kunt maken. Ik houd mijn hart soms vast, niet voor mijn eigen kinderen maar voor andere. Hahaha ze lachen me uit hier omdat ik daar op let.

Van Arches zijn we naar Capitol Reef National park gereden. We rijden ongeveer 2,5 uur en dan een volgende plek. Moet wel leuk blijven. Didy je vond het knap dat ik veel in een kort stukje kon schrijven maar dat lukt nu niet. We hebben geen of heel slecht internet. 

In Capitol Reef sliepen we op Fruita Campground ook in het park. Geweldig, de plek was een voormalige boomgaard/huis enz van Mormonen. De boomgaard vol abrikozen bomen is er nog en je mocht plukken wat je wilde. Nam je het mee dan moest je er wel iets voor betalen. Het oude huis is nu een museum en ze verkochten allerlei eigen baksels die we ook hebben geproefd. Appeltaart........... lekker. De omgeving vonden we tot nu toe het minst boeiend, maar nog steeds prachtig. De route van Capitol Reef naar Bryce Canyon was geweldig. Highway 12 (voor de liefhebber van google maps) is een weg door de bergen met prachtige vergezichten. Dus weer vaak stoppen. Zo stopte we ook bij de Mosy Trail.......wat een geweldige wandeling hebben we daar gemaakt. Langs een stromend riviertje naar de waterval. Meiden natuurlijk bij de waterval in het water en er achter. Prachtig. Pareltjes die je tegenkomt op de route. 

Bij Bryce Canyon NP stonden we op Ruby's Campgound. Mega camping naast het park. Daar vandaan weer met een shutle bus het park in. Ook hier kijk je je ogen weer uit. Bryce heeft wat weg van een arena. Allemaal hoodoos rode/gele rots punten. We hebben een stukje de canyon in gewandeld maar met +30 is dat best pittig. Wim hoor je nergens meer over . Die rent op en neer de bergen op. Wat een energie heeft die man. 

De camper is al echt ons huisje. Lekker bende af en toe. Moet je wel bijhouden want de ruimte is beperkt. Het is toch erg makkelijk onderweg. Alles heb je bij je, wc, koelkast, water enz. Perfect.

Van Bryce zijn we gisteren naar Zion NP gereden, waar we nu hebben geslapen. Hier blijven we 2 nachten. Ook deze route was weer prachtig. We zijn even gestopt bij Forscher, een duitse bakker en hebben daar genoten van een lekker duits taartje. Slecht leven hier.

In het park moesten we eerst door 2 tunnels. Hier hebben ze geen licht in. Spannend........de 2de tunnel is smal, daar staat een ranger die het verkeer dan tegenhoudt zodat je er met de camper in het midden door kan rijden. Leuk dit. Marie dat ken je vast nog wel. 

Vandaag gaan we Zion in, weer met de shuttle bus. Is hier goed geregeld. Rijd heel vaak en stop vaak. Kost niets. Zo heb je minder verkeer in het park. 

Foto's laden lukt echt niet dus die houden jullie tegoed. 

Groetjes van ons. 

Reacties

Wil de Waard 21-07-2016 17:52 {{button-40532}}

Geweldig om zo mee te reizen met jullie dank je wel veel plezier verder dikke knuffel.

Jan en Diet 21-07-2016 18:42 {{button-40535}}

Zo leuk jullie belevenissen te volgen en dat jullie er zo van genieten SUPER !!!
Liefs van ons :-)

Wim en Arda 21-07-2016 21:16 {{button-40544}}

Nou, wat een verhaal zeg!
Je moet zelf ook alles opschrijven zeker anders vergeet je vast dingen.
Wat leuk dat jullie zoveel moois zien en meemaken!
Het is jullie van harte gegund , geniet er maximaal van!
Gr en tot horens!

Wilma 21-07-2016 23:30 {{button-40559}}

Heerlijk weet iets van jullie te horen.. ik check iedere dag mijn mail... fijn om te lezen dat het goed gaat...
liefs van ons..

ps.. wij gaan dit weekend zelf ook op vakantie.. ik kan jullie vanaf zaterdag dus niet meer volgen omdat ik dit mailadres niet check........ dus goede reis verder!!!!
En be careful!!!!
Dikke knuffel van ons!!!

Fam Pater 22-07-2016 10:31 {{button-40574}}

Klinkt weer super!! Heel bijzonder allemaal en natuurlijk ga ik highway 12 even bekijken vanuit de lucht! Groeten van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan