West kust/Highway 1/ Los Angeles.

Door De Hollies - 03-08-2016 08:55

Hai allemaal,

We zijn weer afgezakken naar Los Angeles. Langs de West Kust naar beneden over de beroemde Highway 1. Prachtig. We hadden alleen de pech dat vanaf Carmel tot na de Big Sur de State Parks allemaal gesloten waren ivm de branden. Ze zijn in opperste paraatheid en nemen geen risico. Gelukkig hebben we zelf niets van de branden meegekregen. Wel veel eenheden en wagens overal. Er zijn al vele ha verwoest in California. Het is ook zo droog.

Er hing een mist van zee dus soms zagen we de kustlijn en dan weer niet. Omdat de weg aardig stijgt zaten we op enig moment boven de wolken. Heel apart. Nadat we de Big Sur achter ons hadden gelaten klaarde het op. Op een gegeven moment zag ik iets in de oceaan....camper aan de kant en ja hoor dolfijnen. Een groep van ongeveer 5. Waarschijnlijk aan het vissen want ze zwommen langzaam en in rondjes. Prachtig.

We ziin vaak gestopt om van het uitzicht te genieten. Zo ook bij het strand waar de zee olifanten liggen. Tijden kun je daar naar kijken. Wat een logge grote beesten. Het waren er ongeveer 125 ( geteld door Juul). Het zijn allen mannentjes werd ons uitgelegd. In het water waren er ook een aantal aan het vechten.

Nog iets lager heb je het Hearst Castle boven op de berg liggen. Ik wilde er graag heen maar Wim en de meiden niet. Dus dan alleen. Je kunt niet zelf met de auto er heen rijden. Vanaf het bezoekers centrum gaat de bus omhoog. Ik zat in een bus vol Aziaten. Wat voelde ik me lang....

tijdens de rit krijg je al,uitleg over het huis en de omgeving en bovenaan werden we opgewacht door een gids die ons door de tuinen en het huis leide. Wat een luxe. Meneer Hearst was een van de rijkste mannen (families) van Amerika. Veel bekende en beroemde mensen hebben hier geslapen. Prachtig. 28 jaar is er gebouwd aan het huis. 

Die avond hebben we aan het Cachuma Lakem gestaan. Gelukkig genoeg plek. Ook hier zie je de gevolgen van de droogte. Het meer is laag en de boten helling kon niet worden gebruikt. Ook het toiletgebouw bij ons was gesloten om water te sparen. We stonden hooked up dus dat maakt niet uit want alles aan boort.

De volgende ochtend hebben we eerst Solvang bezocht. Deens dorpje in Amerika. Beetje zoals Voledam ( ja Didy weer Nederland.....zouden we het gaan missen). Daarna heerlijk op het strand gelegen bij El Capitain. En ook daar zwommen de dolfijnen langs het strand. Bijzonder hoor.

de laatste avond in de camper hebben we doorgebracht in Anaheim, even genieten van het vuurwerk van Disneyland. 

En nu weer terug waar we zijn begonnen, het Best Western plus Redondo Beach hotel. Nog even genieten van LA. Vandaag hebben we de walk of fame bezocht, foto geschoten van de Hollywood sign, door Beverly Hills getoert, met tomtom en fantasie kom je op leuke plekken in LA. Ook nog even aan bij the Getty museum. Natuurlijk als eerste naar de vleugel met de europese schilders. Hier hangt Vincent van Gogh's irissen bij Monet enz. Je hebt vanaf de terassen van het museum geweldig uitzicht over Los Angeles.

de dag hebben we afgesloten op de pier van Santa Monica. Even in de achtbaan, sta je in de rij wordt hij gesloten. Was iemand niet goed geworden. Dan maar in het reuze rad. Ook mooi zo hoog en uitzicht over de kust lijn met al de lichtjes.

Morgen gaan we lui doen. Dagje strand, waarschijnlijk Venice Beach. En dan is het voorbij......

LA is leuk maar het verkeer zal ik hier niet missen, ze rijden als gekken. Aan het rechts inhalen zullen we wel nooit wennen.

weltrusten.

 

 

Reacties

Wil de Waard 03-08-2016 09:14 {{button-41353}}

Wat geweldig had er wel bij willen zijn in LA zoveel te zien en te beleven daar en ja toen al erg druk daar zijn jullie in Anna Heim nog naar de Church geweest of kwam er niet van en dan weer bijna voorbij jullie moeten het wel geweldig hebben gehad want dat had ik al met hier thuis meereizen en beleven een veilige reis terug en fijne thuiskomst en vooral nagenieten van alles liefs.Wil.

Paulien 03-08-2016 09:44 {{button-41362}}

Wat gaat het snel he, tenminste voor mij, dat jullie al weer aan de laatste dagen bezig zijn. Geniet nog even en een hele goede reis naar huis! Jandine, ik ben blij als je er maandag weer bent hoor :-)!

Alice 03-08-2016 09:48 {{button-41363}}

Wat een belevenissen allemaal. Dolfijnen...... geweldig toch! Hebben jullie elkaar af en toe geknepen of het allemaal wel echt gebeurden?
Het was super leuk om op deze manier met jullie mee te reizen.
Een fijne dag nog en goede reis!
Liefs van de Kraantjes.

Jan en Diet 03-08-2016 15:38 {{button-41387}}

Geweldige reis hebben jullie en leuk om de belevenissen te lezen , ga t missen volgende week ;-) thuis maar mooi album maken want jullie hebben vast wel een paar kiekjes. ...
Een voorspoedige reis terug en tot gauw !!!
Groetjes Jan en Diet

Fam Pater 03-08-2016 22:19 {{button-41418}}

Bedankt voor het meereizen met jullie en een hele goede, veilige thuisreis gewenst! Liefs van ons
PS: dat Getty museum kun je beter nog een keer met mij doen ha ha. . .wel een leuke foto van Wim en Julia!!

Miranda Beems 04-08-2016 02:51 {{button-41430}}

Jullie hebben volgens mij enorm genoten! Zo ziet het er wel naar uit, prachtige foto's weer, ben benieuwd naar jullie verhalen!! Have a safe trip home, wij vertrekken overmorgen, za de 6e weer, helaas, ook wij hadden/hebben een vakantie om nog lang over na praten en genieten, geweldig mooi hier, een aanrader!! Liefs van ons allen👋😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan