Back to the roots

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Adembenemende landschappen afgewisseld door eeuwenoude gletsers, woeste rivieren, turcoise  meren en schitterende watervallen die over prachtige rotspartijen naar beneden vallen. En met een beetje geluk zien we veel wildlife zoals, wapiti's, herten, kariboes, dikhoornschapen, berggeiten, poema's, wolven, zwarte beren, grizzly's, havikken, arenden, bevers en vele andere soorten knaagdieren. Kortom, we gaan weer op avontuur in het geboorteland van Ed; Canada!
Voor we op avontuur gaan in de Canadian Rockies gaan we eerst naar bij de familie. Vakantie vieren zonder een bezoek te brengen aan de Bakker Brothers in Saskatoon en Dalmany - Saskatchewan is geen vakantie. Gezellig weer even bijbeppen met de familie en vrienden.

Een week later vertrekken we weer naar Calgary waar we de camper ophalen. Vanaf hier gaat ons avontuur beginnnen.
We verblijven op bijzondere plekken, ook in diverse Nationale Parken. Dit landschap delen we met de wilde dieren die hier leven. Het is een hele bijzondere ervaring om deze dieren te spotten. Het draait allemaal om de juiste plek op de juiste tijd. Je moet maar net het geluk hebben om deze dieren tegen te komen, maar wanneer je dit meemaakt zul je dit altijd blijven herinneren.
Waar we wel aan moet denken is dat alle wilde dieren gevaarlijk kunnen zijn. Benader, voed of verleid ze nooit. Het maakt niet uit welk of wat voor dier dan ook, groot of klein. Blijf altijd op een veilige afstand (30 tot 100 m). En, zo lees ik, je moet het altijd direct contact opnemen met een ranger wanneer je een beer, wolf, cougar of coyote in het park ziet lopen.
Deze dieren leven in elk deel van het park. Dit stopt niet op de grens waar een camping zich heeft gevestigd. Dat betekent dat je de dieren, elk uur van de dag, waar dan ook kan tegenkomen. Ook op de camping. Blijf dus altijd op je hoede vooral tussen zonsop- en zonsondergang of op plekken waar veel voedsel voor de dieren te vinden is. Een  plotselinge ontmoeting met een beer, terwijl hij druk bezig is voedsel te zoeken, kan zeer gevaarlijk zijn. Het is maar dat we gewaarschuwd zijn!!

Meer informatie over de reis kun je vinden op onze website!

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!