Een goed begin - Snake alert!!!

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Een, voor ons, korte vlucht dit keer.  Ruim 3 uur minder, dat scheelt een hoop. Calgary ligt voor ons gevoel lekker dichtbij. Voor je t weet ben je er en zetten we voet op aarde in het geboorteland van Ed. Heerlijk om weer terug te zijn, als vanouds. Hello Canada, good to be back!

Na het ophalen van onze auto direct doorgereden naar Drumheller. Het zonnetje scheen en de temperatuur liep al snel op. Heerlijk! Nadat we waren ingecheckt nog even een kleine route door de Canadian Badlands gereden. Als je nu gaat zitten val je in slaap en ben je out of order door het tijdsverschil van 8 uur. Dus de paden op de lanen in!

Onze eerste stop is de Suspension Bridge (kettingbrug of hangbrug) in Rosedale. Een voorproefje op wat er komen gaat. Deze brug is nog niet zo verschrikkelijk eng. Het is wel net of je beschonken over de brug loopt. Je voelt iedere stap die je zet, zeker als er meerdere personen op de brug lopen. Eenmaal aan de overkant mooie plaatjes van de omgeving kunnen schieten. Tijdens het maken van de foto’s zie ik iets in mijn ooghoek bewegen …….. Whhhaaaaa vlak voor mijn voeten, een 1,5 meter grote slang! Gillen naar Ed natuurlijk. Die komt wel even polshoogte nemen. Hij ziet al snel dat het niet om een ratelslang gaat en zegt nog dood leuk tegen mij “zal ik m oppakken”? Dat deden ze vroeger ook namelijk, slangen vangen. Nou, als ik ergens echt bang voor ben is het wel voor slangen. Vreemd genoeg verzet ik mijn angst omdat ik die slang wel op de foto wil hebben, maar bij elke stap die ik nu zet kijk ik wel beter uit. Voorlopig loop ik niet zomaar het gras in.

Snake

Hierna doorgereden naar de hoodoos van Drumheller. Prachtig om te zien!. Op de achtergrond begint de lucht al een beetje te betrekken. Voorspellingen zijn dat het vanavond gaat onweren. We wachten af. Vandaar rijden we de scenic route naar Wayne. Een mooie weg die door de Badlands met 11 – one lane – bruggen. Aan beide zijde van deze weg loopt een riviertje en een oude spoor die op sommige plekken ook nog zichtbaar is. Aan het einde van de verharde weg ligt het historische Last Change Saloon. Helaas was deze niet mooi op de foto vast te leggen omdat de parkeerplaats vol stond en de auto het zicht weg nam. Vanaf hier kun je een loop terug rijden naar Drumheller via een onverharde weg. Op de terugweg naar nog even langs de Little Church of Drumheller gereden. In dit schattige kleine kerkje passen maar 6 mensen. Je kunt hier in dit gebied overige schitterende wandelingen maken tussen de Badlands. Inmiddels beginnen we toch wel moe te worden en is het tijd voor koffie om nog even op de been te blijven. We hebben het toch tot 21.30 uur weten uit te houden. Slaap lekker! 

 

Reacties

Monique MINImo A long time ago

Wat zijn Julie in een prachtig omgeving zeg.
P R A C H T I G. !!!!!!
Hellepie slangen brrrrrr moet er niet aan denken
Wat zal je geschrokken zijn .
Wat een schattig klein kerkje ik had er graag even naar binnen gekeken
En wat een tof autotje hebben jullie weer getroffen.
Durf jij erin te rjden Jo ?
En kan jij wel bij de pedalen met die Kleine beentjes van je of heeft Eddie er klosjes voor je op gezet
Grinnikkkkk. ;)

Els A long time ago

Ieuuuwwwww een slang🐍 Ik zat meteen weer in t vliegtuig !! Stoere Jo💪

Jolanda A long time ago

De auto is van alle electrische gemakken voorzien Monique, ook electrische klosjes zodat zelfs ik er in kan rijden. 😂👍🏻. Ja Els, ik vind mezelf ook heeeeeel stoer! De foto was toch belangrijker dan de angst. Gelukkig geen nachtmerries er aan overgehouden, 😎😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!