Hotel op wielen

Door Ed en Jolanda Bakker op

Na een goede nacht in ons hotel en een lekker uitgebreid ontbijt werden wij mooi op tijd opgehaald door Fraserway. Ik kan niet anders zeggen dat de service werkelijk geweldig is. De zeer vriendelijke chauffeur die ons ophaalde, was een Belgische Duitser die op latere leeftijd naar Canada is geëmigreerd, Hans Jansen. Het personeel is zeer behulpzaam en de afwikkeling in het geheel verliep zeer gesmeerd en snel. Na een uur waren wij in het bezit van ons “hotel op wielen”. Anders kan ik het niet noemen. Ook bij Fraserway hebben wij weer een upgrade gekregen (ook in het hotel, we boffen maar weer). In plaats van een 29 ft camper hebben wij een nieuwe camper gekregen die 3 ft langer is, met alle luxe aan boord. Voor ons op zich geen probleem. Ed rijdt er zo mee weg. Het enige nadeel van zo’n grote camper is dat je af en toe denkt dat de tank lekt. Deze camper rijdt ongeveer 1 op 4 a 5! Bovendien is het soms wat moeilijker parkeren. We maken het ons makkelijk en besluiten hier en daar een auto te huren. Dat is goedkoper dan met dit hotel te gaan toeren. Vanaf het verhuurbedrijf direct doorgereden naar de Walmart. Als je denkt daar zo klaar te zijn, dan heb je t mis. Gelukkig hadden wij onze lijst al klaar, maar om alles te vinden moet je toch bijna alle gangpaden door. Uiteindelijk ruim een uur later vol geladen met boodschappen. Op naar Banff.

De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit. Veel regen, onweer en soms wat zon. Gelukkig zijn deze voorspellingen niet helemaal uitgekomen. Onderweg wel dreigende wolkenpartijen, bliksemschichten in de bergen en af en toe een kleine bui. Verder scheen de zon tussendoor. Wij hebben de snelwegen vermeden en zijn geheel binnendoor naar Banff gereden. Een mooie route langs de  Bow River. Al snel zien wij de bergen in onze voorruit verschijnen. Bij het eerste bord met een waarschuwing voor overstekend wild was het direct raak. Langs de weg staat een bighorn sheep, klaar om over te steken. Helaas was de weg zo smal en konden wij de camper nergens parkeren zodat ik geen foto kon maken. Volgende keer beter.

Rond 15.30 uur aangekomen op de campground in Banff. Hier kregen wij wel de melding ons eten  goed op te bergen omdat regelmatig (bijna dagelijks) beren en wapitiherten (Elks) bij ons op bezoek komen. Ik wacht geduldig af en ben er op voorbereid. De thee staat klaar :-}.. Wij hebben een prachtige plek met uitzicht op de mountains. De grond eekhoornjes leven in grote getalen tussen ons en je ziet ze overal hun kopjes boven de grond uitsteken. Te grappig. Hierna de camper eigen gemaakt en heerlijk buiten zitten genieten van het uitzicht. Voor het eten nog een stukje gewandeld naar de Bow River en door de campground gelopen. n de avond de koffers uitgepakt en ingericht.Voor 2 weken ons huisje. Jammer dat het inmiddels flink regent maar wel weer een gezellig getik op het dak. Kaarsjes aan, drankje erbij, genieten maar!

 

Reacties

Carlyy(oeehhh)

Soundss goood Jooo

Monique MINImo

wauw idd zeg hotel op wielen......
Wat een gevaarte.
Wel ECHT stoer hoor Ed
T is maar goed dat alles daar zo groot is .
Dus ook de wegen en niet net zoals hier bij de grachten in Amsterdam bijvoorbeeld.
Enne hoe zit t met de afgronden ???
Nou schatjes ik heb hier buiten ook m'n kaarsjes aan enne ga nu ook maar iets te drinken inschenken.
Proost 🍷🍷

Els

Ziet er goed uit!
Zet een potje pindakaas buiten heb je zo Yogi Bear op bezoek! Leuke foto's😂🐻

Els'moeder

Wat een prachtige rustige wegen en vergeet het Panorama niet. Mooi hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden