I did it!

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago


Wat een dag! De westkust van Canada heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! Wat een prachtige uitzichten op de kust, de mountains met zijn watervallen en klimmogelijkheden. Dat laatste heb ik overigens niet gedaan. Dat ligt een beetje uit mijn comfortzone😄. Maar ik kan zeggen dat ik vandaag heel wat grenzen heb verlegd.

Vanmorgen op ons gemak opgestaan en ontbeten. We hebben weinig kilometers te rijden maar wel heel wat te bekijken onderweg. We rijden de Sea to Sky, Hwy 99. Ik zeg, deze moet je een keer gereden hebben. Schitterend!!! De weg naar Horseshoe Bay is al mooi, erg smal met heel veel bochten. Best een uitdaging met een grote camper zoals wij hebben en met tegenliggers die minstens zo groot zijn of groter. Maar dan krijg je de uitzichten op de kust. Echt zo mooi!!! Een nadeel, als je van beneden naar boven rijdt, dus richting Whistler, kun je niet veel stoppen om een foto te maken. Kom je van de andere kant dan heb je die mogelijkheid wel. Maar goed, wij hebben het wel kunnen beleven! Onze eerste stop zijn de Shannon Falls. Na een korte wandeling bereik je de hoge waterval. Wat een geweld aan water komt er weer naar beneden. Ook nu weer een indrukwekkend gezicht. Iets verder bereiken we de Sea to Sky Gondola. Hier heb ik naar uitgekeken maar zie er ook tegen op! De hoogte van de, nogal steile, gondola, de suspension bridge en de outlook. Samen hebben wij het beneden aangekeken en daar bleef het voor Ed dan ook bij. Die zag het echt niet zitten en dan is het zonde van de rit als je er geen lol aan beleefd en alleen maar met dicht geknepen billen boven aankomt en geen stap durft te lopen 😂.
Maar ik het gedaan! STOER van mezelf!!! De rit naar boven was, achteraf, het engste. Er kwam geen einde aan die rit. Elke keer dacht ik dat we er waren maar gingen we nog verder naar boven. Enig idee hoe hoog je komt met een rit van 15!!! lange!!!! minuten??? In mijn eentje!!! Volgens mijn medepassagiers maakte ik rare geluiden. Who, me???? En dan ook nog een filmen en foto's maken want anders was mijn doel weg natuurlijk💪🏻💪🏻!  Waren wij bijna boven, staat dat ding ook nog eens stil. Bungel je daar boven de afgrond. En diep dat het was 😥! Toen ik het Ed vertelde bevestigde hij dit. Er was een oude man met een rollator  die in de gondola stapte. Daar werd de lift voor stil gezet. Was niet snel genoeg om de gondola draaiende te houden😄. Maar goed gelukkig kunnen deze mensen ook zo naar boven. 
Uiteindelijk veilig uit kunnen stappen. Begint het net te miezeren en dicht te lopen. De mist is er sneller dan geluid. Lekker dan! Ben ik voor niets naar boven gegaan??? Maar ik laat me niet weerhouden. Wat foto's (van de mist) genomen en naar de Suspension Bridge gelopen! Foto's nemen, de tijd nemen, bedenken of ik het wel of niet ga doen.
Tuurlijk!!! Ik moet het van mezelf. Gaan met die banaan! Over die brug heen!!! Foto's nemen en doorlopen! Bijna aan het eind van de brug bedenk ik me nog dat ik vergeten ben mezelf te filmen op de brug! Terug lopen natuurlijk! Ik wil LIVE beelden van mijn stoere gedrag😂😂! Als een klein kind lopen gillen maar who cares, niet kent me en het is toch niet druk. Eerlijk is eerlijk, ik was blij dat ik aan de andere kant van de mountain was. Vervolgens een trail naar de outlook gelopen met onderweg natuurlijk weer genoeg te zien! Ik werd er nog wel even op geattendeerd dat wanneer ik beren op mijn pad tegen zou komen ik wel even mijn aanwezigheid moest aankondigen. Loop je daar in je eentje en het ergste komt nog! Ik kom er achter dat ik mijn berenbelletje beneden heb gelaten!!!!😂😱 Maar goed, ik schrijf mijn blog nog, dus niets aan het handje!👍🏻

Tijdens de wandeling klaart het gelukkig weer op en wordt het zelfs warm daar hoog in de bergen. Bij de outlook aangekomen is de mist weer redelijk opgetrokken en kan ik naar hartelust foto's schieten en filmen. Daarna op mijn gemak weer naar de gondola gelopen en moed te verzameld om weer naar beneden te gaan. Normaal gesproken vind ik naar beneden niet zo eng maar deze keer had ik hier ook wel moeite mee. Ik dacht dat ik een gondola voor mijzelf zou hebben, was al helemaal blij, stapt er op het laatste moment nog een stelletje in. Niet zo erg zou je denken, maar ze waren niet de slankste van allemaal. Ik zou zeggen maatje triple XXL. En ze kwamen ook nog eens naast mij zitten. Het gewicht was dus lekker verdeeld, maar niet heus. Het had ook geen zin om aan de andere kant te gaan zitten, ik viel in het niets bij deze twee. Ook dit heb ik doorstaan, yeahhhh! Maar ik was wel blij dat ik de gondola weer veilig was uitgestapt. 
Daarna doorgereden naar de campground. Mooie plek aangewezen gekregen. Staan een beetje in het bos. Ook hier worden we weer gewaarschuwd dat de beren zich vrij regelmatig in het park laten zien. We wachten af!

Later op de middag met de shuttle naar Whistler gereden. Alles staat hier in het teken van de outdoor sporten en de wintersport. In Whistler heeft in 2010 een deel van de winterspelen plaatsgevonden dus vindt je hier nog veel van terug oa de Olympische RIngen. Het is een gezellige drukke plaats met veel hotels, restaurantjes, cafe's en winkeltjes. Nog even wat boodschappen gehaald en terug gewandeld naar de campground. Dat is toch wel steeds erg spannend want je kan bij elke bocht bruintje beer tegen het lijf lopen. Ed loopt dan ook opvallend veel geluiden te produceren. Waarom? Wij hebben geen dier gezien!  Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen op een ontmoeting!

NB: internet is nog steeds bar slecht! Zijn jullie al nieuwsgierig naar de foto's. Helaas, het lukt nog steeds niet!

 

 

Reacties

Els A long time ago

Die stoere Jo! daar had ik wel bij willen zijn👍😂

Marijke A long time ago

Dappere Jojo.
Stoer van jou 💪

Monique MINImo A long time ago

Waow zo stoerrrrrr!!!
Ik geloof ( ik kan beter zeggen weet zekers)
Dat ik dan op die hoogte gelopen had als een oud vrouwtje met rollator of met samen geknepen billetjes van angst.
ECHT Jolanda je bent een
P O W E R V R O U W ‼️

frans A long time ago

geen foto van Jolanda in de gondola
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!