Clearwater/wells Gray Prov.Park

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Clearwater/Wells Gray Prov. Park

Ons laatste weekje is aangebroken. En wat een dag hebben wij weer achter de rug. Vanmorgen vroeg vertrokken van de campground. De route die wij vandaag gaan rijden neemt een hoop tijd in beslag. Tijdens het rijden begrijpen wij ook waarom. De eerste 50 km gaat het nog redelijk goed. Wat stijgingen, wat s-bochten daarna weer naar beneden. Maar dan begint het echte werk. Smalle wegen, behoorlijke stijgingen met vele bochten, af en toe een daling maar het ergste was de afgrond. Laten wij nou net aan de verkeerde kant zitten! Ik kan jullie zeggen dat ik menig keer mee heb zitten sturen en net als op de motor naar links ben gaan hangen. Ik heb behoorlijk wat zweetdruppels over mijn rug voelen lopen terwijl ik normaal gesproken niet veel transpireer laugh. En dat ruim twee lange! uren. Maar de uitzichten waren spectaculair. Wat een mooie route! Een echte aanrader! Misschien ook goed te weten; je moet deze route wel rijden om richting het noorden en het westen te gaan of terug naar Vancouver! Het is de enige weg hier. Met een kleiner vervoermiddel was het makkelijker geweest, maar ik heb een goede chauffeur bij me. Wij hebben trouwens koffie gedronken en gegeten op twee geweldige plekken aan schitterende "lakes". De tweede plek was nog mooier dan de eerste. Heerlijk! Onderweg trouwens heel veel motorrijders gezien die aan het toeren waren. Je kon echt merken dat het weekend was. 

Rond 14.00 uur aangekomen in Clearwater. Besloten gelijk door te rijden naar het Wells Gray P.P.  Dit park heeft de bijnaam "Waterfall Park". Het is het grootste wildernis park en heeft vele trails die je hier kunt lopen. Bovendien is hier veel wildlife spotten (als het mee zit). Ons zit het vandaag niet mee. Geen dier in het park gezien. Waarschijnlijk omdat het snikheet is. Maar liefst 34c! Maar je hoort mij niet klagen. Liever zo heet dan regen! Wij zijn enkel bij de drie watervallen gaan kijken met een korte wandeling. Het is gewoon weg te warm om ver te wandelen. Maar wij zijn beloond met schitterende watermassa's. Vooral de hoogste van het park "De Helmcken Fall is in een woord spectaculair. Deze valt vanaf een grote hoogte naar beneden. De Dawson Fall is minder, deze is laag en breder, maar nog steeds zeker de moeite waard om een stop te maken. Ook de Spahats Fall is prachtig. Niet zo hoog als de Helmcken Fall maar ook deze waterval is schitterend.

Na deze natuurwonderen naar de campground gereden. Wij zitten heerlijk aan het Dutch Lake. Kraak helder meer en redelijk groot. Wij hebben een plek vlakbij het water. Heerlijk nog een paar uurtjes buiten gezeten en gekeken naar de kano's en bootjes op het water. Zo gezellig! 

Zoals ik al eerder heb geschreven, wij hebben niet veel dieren gespot vandaag. Twee herten, beiden bijna geraakt. Een stond er in de greppel langs de weg en de ander stak er over. Na wat toeteren vloog hij weg. Plus een wilde mustang. Prachtig deze beesten in het wild te zien. Morgen rijden wij naar het Jasper N.P.  Ik hoop dat wij jullie op de hoogte kunnen houden want het internet is bar slecht en in Jasper hebben wij geen internet! Hier zitten wij tussen de wilde dieren! Wij hopen zo af en toe wat te kunnen posten bij Starbucks of een Mc Donalds.Tot de volgende blog!

Ik zal na het plaatsen van dit blog proberen wat foto's te downloaden. Hoop dat t lukt!

Reacties

Yvon A long time ago

Heerlijk al die uitgebreide beschrijvingen. Handig voor ons volgend jaar 👍👍👍 veel plezier

Ria A long time ago

Nou jongens, ik hoop dat jullie deze laatste week nog veel zon hebben en veel dieren natuurlijk, vooral beren. Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!