Jasper

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Vandaag weer een schitterende route gereden. Op tijd vertrokken uit Clearwater want wij verliezen weer een uur vandaag. Wij gaan weer richting Calgary dus Mountain Time. Een mooie weg langs bossen, valleien en rivieren. Onze eerste stop was in Blue River. Nog even gekeken of wij een River Safari wilden doen. Bij navraag, een uurtje varen voor 100,= CAN $ pp, met de opmerking dat er niet veel grizzly's zijn op dit moment, vonden wij het zonde van het geld. Er waren wel veel zwarte beren maar deze hebben wij al gezien, dus gaan wij ze, op goed geluk, zelf proberen te zoeken in de laatste paar dagen. De grizzly is gewoon moeilijk te spotten net als de moose, de mountain goat, de cariboo en de wolf.

Wat later weer gestopt en koffie gedronken op een leuk plekje langs de river. Gewoon ergens afslaan en gaan zitten. Heerlijk, dat is genieten. De volgende stop waren de Rearguard Falls. Deze waterval is laag maar breed en je kunt er erg dichtbij komen. Je staat er bijna boven op. Het bijzondere van deze waterval is dat dit de plek is waar de rode zalm zijn reis beeindigd. Dit fenomeen duurt meestal 1 tot 2 weken en vindt plaats in september.  Nu dus geen zalm te vinden alleen maar een spektakel aan water. Je kunt elkaar bijna niet verstaan, kun je nagaan. Je moet echt behoorlijk hard schreeuwen wil je elkaar horen.
Na deze waterval doorgereden naar Mount Robson. We hebben deze mountain al diverse keren mogen bewonderen, maar zoals hij er vandaag bij staat hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Helder en geen wolkje rond de berg te bekennen. De top van Mount Robson is de hoogste in BC, maar liefst 3954 km hoog! Schitterend, zeker nu met alle wilde lupines op de voorgrond. Ik hoop dat het lukt wat foto's te kunnen uploaden! Hierna de rest van de Yellowhead Highway 16 gereden. Ook nu weer een prachtige weg! Volgens mij gebruik ik de woorden "schitterend, geweldig en prachtig" wel heel vaak. laughMaar wij zeggen echt niets te veel! Je moet het zelf meemaken. Ik blijf het zeggen "een aanrader" voor jong en oud. Bovendien kun je ook echt veel ondernemen. De temperaturen zijn inmiddels weer behoorlijk opgelopen als wij in Jasper aankomen. Maar liefst 32c. Waarschijnlijk te warm voor het wildlife. Wij hebben vandaag niet meer kunnen spotten dan een hert en wat eekhoorntjes op de campground zelf. Hopelijk morgen een betere dag want dan gaan je toeren!

Reacties

Theo A long time ago

Jullie genieten er van zeg. Mooie verhalen erg boeiend 👍👯🌞🌞. Geniet er nog van. X

Monique MINImo A long time ago

Lijkt me een prachtig gezicht zo'n waterval met jou eronder net of je staat de douchen .
Maar dat water zal wel MEGA koud zijn
Brrrrrrrr
En na deze prachtige/ geweldige / bijzondere trip heeft ED volgens mij geen last meer van hoogte vrees , want op al die plekjes waar jullie zijn geweest waren de hoogtes toch meer dan gemiddeld.
Hmmmmm
Zou dit tripje voor mij geschikt zijn

Nou schatjes geniet van jullie laatste vakantie dagen en tot snel😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!