Berengoed

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Nergens zoveel natuur en wildlife te vinden dan in Canada. Tjemig wij hebben het echt getroffen vandaag. Maar liefst 8! zwarte beren gespot vandaag. Niet normaal zoveel beren er langs de kant van de weg liepen. Het is voor ons de 3e keer dat wij de Maligne Road rijden, maar zoveel beren als wij vandaag gezien hebben is ons nog nooit gebeurd. Vanmorgen eerst naar het dorp gereden om "coffee to go" te halen.

Hierna begint het direct goed want een paar 100 meter van onze camper staat een kudde elks te grazen, met kleintjes erbij. Een van die kleintjes was zijn moeder kwijt. Zo schattig om te horen. Ze ging langs vele moeders maar die jaagden haar weg. En eindelijk na veel geroep kreeg het reactie terug. Op een holletje naar mams. Zoooo lief om te zien!!!


Met onze koffie in de hand op weg naar Maligne Road. Wij besloten eerst naar de lake te rijden (48 km) en op de terugweg alle andere stops te nemen. Dat was een beregoede keus van ons. Ik zal eerst even vertellen dat wij een schuifdakje in onze auto hebben. Heerlijk zo met dat zonnetje, maar ook om dieren te fotograferen. Dieren spotten is altijd moeilijk maar op zo'n drukke weg weet je direct wanneer er dieren te zien zijn. Dan ontstaat er een file en mag je blij zijn als je een van de eerste bent die erbij is. Als je achteraan aansluit heb je kans dat de beer weer in het bos verdwenen is. Goed, onze eerste beer zat ook nog eens aan de verkeerde kant van de weg, dus moeilijk om een foto te maken als passagier ( Ed was aan het filmen) . Maar als je m dan in je lens hebt en er dan van die asocialen gaan inhalen en voor je neus foto's nemen dan hebben ze een probleem met mij. Vloeiend engels spreek ik niet maar als ik boos ben rolt alles er vloeiend uit!  Einde van het liedje, ik geen goede foto maar zij ook niet😂😄! Gelukkig heeft Ed wel net op tijd kunnen filmen. Goed, gevolg hiervan... bij de volgende beren reed Ed heel langzaam voorbij, zodat iedereen kon genieten en ik stond op mijn stoel half hangend uit het dakraam, maar wel mooie foto's👍🏻💪🏻😄 Helaas volgen deze zsm!
De heenweg hebben wij in totaal 5 beren gespot. Wel nog even een korte stop gemaakt bij Medicine Lake. Dit meer heeft de bijnaam "Mistery Lake" omdat dit meer leegloopt. Rondom het meer is er verleden jaar een heftige brand geweest. 10 km2 is er verbrand. Wat een triest gezicht is dit! Gelukkig heeft een bald eagle paar er weer een nest gebouwd. De omgeving is daar dan ook afgesloten om ze rust te gunnen tijdens het broeden. Tussen de verbrande bomen een nest, erg bijzonder! Bij Maligne Lake een trail gelopen, althans ik! Ed is op de helft blijven steken en op een bankje neergeploft. Ik ben stoer doorgelopen door het grizzly gebied. Wat een ander kan, kan ik ook. Ik ben niet de enige die alleen loopt hoor! En ze horen mij echt aankomen, dat kan ik jullie verzekeren😂😎.

Op de terugweg gestopt op Maligne Canyon. Onderweg nog 2 beren tegengekomen. Super!!! De canyon is super mooi en ligt echt heel diep. De trail loopt over diverse bruggen. Bij de vijfde brug hebben wij het wel gezien en laten de zesde links liggen. Hier begint het tenslotte als een rivier en die hebben we inmiddels wel gezien. Wij worden hebberig en willen nog meer beren spotten. Helaas is dit niet meer het geval. Wel zien wij nog een mule deer, die overigens ging poseren en zich niets aantrok van de toeristen. Vanaf hier nog een rondje gemaakt langs Lake Annette en Edith Lake. Tja, wat zal ik zeggen .... Prachtig!!! Die kleuren van beide meren!!! 
's Avonds nog even een ritje richting Hinton gemaakt om nog wat dieren te spotten maar ook dan hebben wij geen geluk meer. Het was op! Morgen weer een dag.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!