Canadian way

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Ons laatste dagje in Jasper, wij gaan er nog even van genieten. Nog een dagje toeren en de hoogte punten van deze omgeving bekijken, maar wij hopen natuurlijk op nog meer wildlife. Zoals gebruikelijk begInnen we met een "coffee to go" en checken onze mail. Daarna op weg over de 93A, een scenic route naar de Athabasca Falls welke je eerst brengt naar Mnt Edith Cavell. Een prachtige slingerweg (kan je rijden met de camper maar het is smal) brengt je naar boven. Heel veel poep van grizzly's op de weg maar zien doen we ze niet. Aan het eind van deze weg, vanaf de parkeerplaats, lopen we een korte, maar pittige, trail naar boven met een uitkijk op de gletsjer. Wat is het hier mooi en wij worden echt beloond voor deze wandeling. Lawines! Gelukkig kan het voor ons geen kwaad. De rangers stellen ons gerust. Ik had al bijna 911 gebeld. Wij zijn veilig. Maar het geluid en het aanschouwen van zo'n lawine is gewoon een belevenis. Prachtig om te zien en gelukkig mooi kunnen vastleggen. Na deze beloning kregen wij op de terugweg naar beneden ook nog eens een toetje. Een hoary marmot! Wat een grappig beest is dat. Nergens bang voor en staat op de uitkijk om te kijken of alles wel goed gaat.  Ook deze kunnen wij van ons lijstje afstrepen. Dat gaat goed!


Hierna door gereden naar de Athabasca Falls. Wij rijden nog geen paar minuten op de Highway of ja hoor, op zijn gemak steekt er een zwarte beer over. Hij steekt nog net zijn poot niet omhoog om aan te geven dat wij maar moeten wachten. Auto aan de kant en direct weer filmen en foto's maken. Wij krijgen er geen genoeg van. Het zijn zulke mooie beesten! Beer nr 12!! Zouden wij, met nog 1 dag voor de boeg, de 15 halen??? 
Volgende korte trail bij de Athabasca Falls gelopen. Deze is niet zo zwaar als de vorige maar zeker net zo mooi! Een schitterende waterval die door een canyon heen loopt. Trail tot aan de rivier gelopen. Na deze indrukken op naar de volgende waterval. Je zou denken dat je er genoeg van krijgt, maar elke waterval is weer anders en wat machtig blijft is het vele water wat er naar beneden valt. De Sunwapta Falls. Ook deze kleine waterval is prachtig. Hier sta je ook bijna op de waterval zelf. Je blijft foto's maken. Op de terugweg naar de campground krijgen wij ook nog eens de kersen op de taart. Een hele kudde (zeker 15) witte mountain goats. Deze beesten laten zich niet snel zien maar wij hebben geluk vandaag! En ook nog eens met kleintjes erbij! Whoep whoep!!!!😍😍 Kan ook van de lijst afgestreept worden. DIt gaat lekker!! Wij schamen ons diep maar voor een paar elks stoppen wij al niet eens meer. Hoe verwent kan je zijn! 😜☺️


Vanavond voor het eten nog een laatste rondje gedaan in Jasper. Nog even naar Patricia Lake en Pyramide Lake gereden, maar helaas begint het te regen. Hier hebben wij dus niet veel van gezien. Daarna in een restaurant gegeten waar wij 20 jaar geleden ook met de meisjes zijn geweest. Er is echt niets veranderd in deze tent. Gek genoeg ziet het er nog steeds goed en erg gezellig uit. Het is alleen nu een Grieks restaurant geworden ipv een Italiaan. Maakt niet uit. Beiden erg lekker! Mooie afsluiter van de dag. Omdat we al behoorlijk veel gelopen hebben en de campground vanaf het dorp naar net iets te ver ligt, hebben wij ons zelf verwent met een taxi! Geen slechte keus. Wat een leuke knul, Max. Heeft een gezellig babbeltje ziet er ook nog eens erg leuk uit! Wat een straf zo'n taxirit. Jammer dat het iets te kort was😜😇
Morgen nog een dagje genieten met de camper. Wij rijden door naar Canmore waar wij onze vakantie afsluiten. 

Sorry, helaas weer geen foto's. Zodra ik kan zal ik ze downloaden in ons fotoalbum. Ik laat het weten. Tot de volgende blog!

Reacties

Ria A long time ago

Goede vlucht terug, liefs Ria

Sabrina Grootveld collega A long time ago

Jeetje wat heb ik genoten van de reisverhalen en super leuk allemaal!
Daarnaast ook weer leuk om je snel weer te zien op kantoor :).
Geniet we nog even van en een veilige reis naar huis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!