Hello USA here we come again!

Door Klaas & Nanda Knobbe - 02-03-2016 19:41

Beste lezers,

Volgens mij zijn we besmet met het USA virus want binnenkort gaan we voor de 5e keer naar de USA. De laatste keer was 2013 dus het wordt weer eens tijd. Ook nu bezoeken we eerst onze zwager en zus in Texas en maken vervolgens een trip door het zuidwesten.

In 2014 al begonnen met de voorbereidingen en in augustus 2015 de knoop doorgehakt. Vliegtickets, huurauto, camper en hotels geboekt via Tioga. Zij hebben ons weer geweldig geholpen. Ook nu weer is voorbereiding het halve werk maar het geeft ook veel voorpret. Wat willen kunnen we allemaal doen in die reisperiode en wat is de moeite waard om te zien. Heel veel reisverslagen gelezen en ook dankbaar gebruik gemaakt van sommige roadbooks. Dit keer besloten ook zelf een te maken. Het is wel veel werk maar straks hebben we er ook veel profijt van. Een voordeel is ook dat je bij de voorbereiding heel snel door hebt wat haalbaar is of niet. Nog een paar reisgidsen gekocht en veel gesurft op websites. Verder gebruik gemaakt Amerika forum (www.allesamerika.nl) en www.ontdek-amerika.nl. De route is klaar, Hello USA here we come again!

Dit keer vliegen we niet met KLM, die vliegt pas in mei rechtstreeks naar Dallas. We vliegen nu met Delta Airlines. Het nadeel is dat we dus een keer moeten overstappen en dat is in Atlanta. Dan vliegen we door naar Dallas Forth Worth. Daar huren we een auto en bezoeken we onze familie. Na een kleine week met de huurauto terug naar Dallas. Van Dallas vliegen we naar San Francisco waar we een auto huren en gelijk op stap gaan. Op naar highway 101. De eerste overnachting is in Santa Cruz. We blijven de kust volgen en de volgende overnachtingplekken zijn Monterey, Pismo Beach en uiteindelijk Los Angeles. Daar blijven we een paar dagen. Na een paar dagen Los Angeles onveilig te hebben gemaakt, leveren we de huurauto in en huren we een camper. 

Dan met de camper op weg en de eerste stad is San Diego, dan naar Anza-Borrego Desert State Park en vervolgens naar Palm Springs en de dag daarna naar Josha Tree NP. Na dit park gaan we door naar Phoenix, Tucson, Tombstone.

Dan op weg naar Sedona waar we een paar dagen blijven en vervolgens door naar Flagstaff. Daar huren we weer een auto een paar bijzonder canyons te bezoeken. Vervolgens gaan we naar Little Painted Desert County Park en Petrified Forest National Park. Dan door naar Canyon de Chelly National Monument en dan op weg naar de Grand Canyon. Daar hebben we een helikopter vlucht geboekt en hier hebben we veel zin in. Vervolgens door naar Page waar we dit keer de Lower Antelope Canyon willen bezoeken en een vaartocht gaan maken over Lake Powel. Het laatste stuk van onze reis gaan we nog naar Bryce NP en Zion NP waarna we eindigen in Las Vegas. Daar gaan we onze beurs even spekken voordat we terug gaan naar huis.

Met ons reisblog willen we de lezers regelmatig van onze avonturen op de hoogte houden zodat ze op afstand van onze belevenissen kunnen genieten. Reacties zijn altijd welkom.

Klaas en Nanda

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan