5 april - Schoenen uit.......

Door Klaas & Nanda Knobbe - 06-04-2016 06:28

WHeerlijk wakker worden met vrolijk zonlicht. Vroeg zijn we onderweg op de kustweg 1. WIj rijden over de Bixby bridge en grote (98  mtr) brug, een plaatje. 

Veel gestopt onderweg, allemaal even mooi. Op naar het Andrew Molera State Park. Bij de ingang zegt de mevrouw dat er een klein beetje water aan het begin van de trail is, gewoon even de broekspijpen omhoog en dan is het klaar. Nou nee dus, een flinke stroom ijskoud water en ongeveer 10 mtr breed. Vinden we niet erg, schoenen uit, lopen maar, o,o,o wat koud en wat een sterke stroom, het is dat ik Klaas beet heb maar anders was ik languit gegaan. Blij dat ik aan de andere kant ben en helemaal opgefrist en wakker doen we de schoenen weer aan.

Een flinke wandeling naar het strand, overal bloemen en vlinders. Op het strand weer een geul waar we overheen moeten, stapstenen in het midden, K. redt het wel, ik niet. Heerlijk over het strand gelopen, hoog opspattende golven, mooi! Zelfde weg terug, nu met en stok en de oversteek is geen probleem. Verder op de mooiste kustweg van California. Volgende stop is het restuarant Nepenthe met een prachtig uitzicht over de kliffen en de kustlijn. Lekkere koffie daar.

We lopen de McWay Falls trail, een mooie wandeling naar een plaats waar we een waterval zien die op het strand beneden uitkomt. Nog nooit eerder gezien. In deze omgeving staan veel eucalyptusbomen het ruikt er lekker. We willen graag een beetje geld overhouden voor de rest van deze reis dus gaan we naar de Sand Dollar beach, de dollars liggen op het strand. Helaas voor ons, alleen maar stenen, maar een prachtig strand en mooie tocht ernaar toe. 

Langzaam verder naar het zuiden, nu naar de Elephant Seal Rockery. Hier kun je zeeolifanten op het strand zien liggen. Enorme grote beesten, ze liggen over het hele strand verspreid. Je kunt er niet tussendoor lopen(en dat wil je ook niet), maar ze zijn goed te zien. Als we verder rijden zien we ook op andere plaatsen deze grote beesten in de zon liggen. 

Tot slot gaan we naar Hearst Castle. Het kasteel wat mediamagnaat Hearst voor zijn vrouw bouwde. We komen niet verder dan het bezoekerscentrum want ze geven nu geen rondleidingen meer. Wel bekijken we het museum en we verbazen ons over hoe enorm groot dit is, het is een echt kasteel! Wat heeft die man met geld gesmeten. 

Nog verder naar beneden komen we in Morro Bay. HIer eten we en lopen we een rondje door de haven. Om half 8 komen we in ons hotel in Pismo Bay. Weer een prachtige dag.

Totaal 165 miles gereden.

Reacties

Trees 06-04-2016 08:08 {{button-37119}}

Leuk om elke ochtend de werkdag te starten met jullie avonturen! :) Ziet er prachtig uit daar! Geniet ervan!

Tjibbe 06-04-2016 09:19 {{button-37124}}

Nu weer helemaal bij met jullie blog, leuk om jullie avonturen te lezen!

Sietske Knobbe 06-04-2016 09:39 {{button-37127}}

Wat een mooie natuur en wat heerlijk weer, zo zien we ook iets van Californië.

Corry Brouwer 06-04-2016 10:12 {{button-37130}}

Geniet er van! Ziet er allemaal zo mooi uit.Echt een vrij leven zo. Prachtig weer.

Froukje 06-04-2016 12:52 {{button-37138}}

Oh, wat een mooie natuur daar! En dan die zeeolifanten. Wat geweldig om te zien. En zulke prachtige foto's!
Genieten!

Tsjikke 06-04-2016 20:54 {{button-37154}}

Hey lui .... Wat een geweldige natuur
Heerlijk daar te zijn !
Amerika is great ....
ENJOY. !!!!

Teatske 06-04-2016 22:44 {{button-37156}}

Prachtig het eindpunt van de McWay Falls trail evenals de koeien! Die waren zeker 'loeigoed'? :P Hier het tegenovergestelde van jullie weer dus geniet er maar extra van!

Ietje 07-04-2016 04:20 {{button-37159}}

Wat treffen jullie het weer. Pootje baden, wandelen en onderweg van alles bekijken. En niet te vergeten lekker eten en drinken. Geniet er maar van nu het kan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan