10 april - Join the Navy

Door Klaas & Nanda Knobbe - 11-04-2016 05:30

Graag willen we jullie, als volgers, bedanken voor alle leuke reacties die we op onze belevenissen ontvangen. Na de vakantie zijn we dan dus ook gelijk helemaal " bijgepraat". Elke dag een stukje versturen lukt soms niet omdat er soms geen goede internet verbinding is, maar dan komt het de volgende keer wel.

Vannacht voor de eerste keer weer in de camper geslapen. Een forse regenbui gehoord. Graag willen we vandaag naar het Point Loma, helemaal onderin San Diego. Vooraf de route goed bekeken, maar wat een ramp dat verkeer hier. Meer dan een miljoen mensen wonen in San Diego. Heel veel straten,kruisingen en heuvels. Met het nodige zoekwerk zijn we er toch gekomen, ik was blij dat K. chauffeur was. We hebben best wel vaker in grote steden gereden maar dit was een heksenketel, en het was nog zondag ook! Enfin, blij dat we toch op de juiste plaats gekomen zijn lopen we door dit mooie park. Het wordt vloed dus de getijdenpoeltjes staan onder water. Een leuke kleine vuurtoren kunnen we van binnen bekijken, hij is maar 2 verdiepingen hoog. 

Aan de overkant van dit schiereiland zien we de massa flats staan, zo ver je kunt zien, allemaal flats en huizen. Toch gaan we die kant weer op. Het vliegdekschip Midway is verbouwd tot museum en daar gaan we naar toe. Weer goed de route bekeken en nu slechts 1 keertje fout gereden. Bij het schip aangekomen kan K. de camper met de neus vooruit richting zee in een plaats kwijt. Het schip is gigantisch groot, toen het nog in dienst was zaten er 4500 mannen aan boord. Eigenlijk overal mogen we komen, veel verschillende vliegtuigen gezien. Een voormalige piloot vertelde als vrijwilliger wat hij allemaal beleefd had. Meer dan 780 lanceringen en ook evenzovele correcte landingen. Vooral dat laatste was heel belangrijk. Elke 45 seconden werd een vliegtuig gelanceerd en ook weer binnen gehaald. Indrukwekkend verhaal. Onder begeleiding mogen we ook op de brug kijken en wordt er uitleg gegeven. Dit wordt allemaal door enthousiaste vrijwilligers gedaan. Door hun enthousiasme missen we wel bepaalde gedeeltes van de uitleg. 

Het is al middag als we naar het Gaslamp quarter gaan. Dit is het oude gedeelte van de stad. Het heeft niets met gaslicht te maken. We kijken wat rond, drinken koffie en gaan weer het drukke verkeer in. DIt keer gaat het beter, maar het rijden is hier niet plezierig. De wegen zijn ook erg slecht onderhouden. Op de camping in de zon genieten we van de foto's.

Totaal 40 miles  gereden.

Reacties

Tinus enAnnie 11-04-2016 10:53 {{button-37300}}

Geweldig, zo'n vliegdekschip!
Dat is weer heel wat anders dan de onderzeeer die in Den Helder ligt...)

Sietske 11-04-2016 11:03 {{button-37301}}

Dit is een reis vol afwisseling erg leuk.
Nanda ik heb vanochtend met je vader gebeld.
Ik wilde hem morgen een bezoekje brengen en foto`s van jullie reis laten zien. Dat had hij liever niet.
Hij zat in de mineur ik heb geprobeerd om hem weer wat op te fleuren. Ik heb met je vader afgesproken dat ik nog een keer ga bellen. Hij krijgt wel jullie foto`s via het huis en is op de hoogte.
Geniet ze samen.

Froukje 11-04-2016 17:19 {{button-37313}}

Wat een schip......Gigantisch! Het is ook super dat jullie steeds foto's meesturen. Elke keer weer een verrassing wat jullie hebben meegemaakt! Heel leuk om jullie te volgen!

Martijn 11-04-2016 22:22 {{button-37322}}

Blijf vooral genieten !

Ietje 12-04-2016 02:26 {{button-37327}}

Leuk om dat allemaal al te zien, een klein voor proefje voor onze trip deze herft.
Geniet er maar van het is nu een heksen keetel maar later in Arizone is het vast rustiger.

Corry Brouwer 12-04-2016 15:51 {{button-37357}}

Hallo Klaas en Nanda.
Ja beetje drukker dan in het mooie rustige Gaasterlan!wij waren ook in San Diego en hadden toen Tiguana Mexico ook op het programma staan, echter de auto mocht niet mee.zodoende lopend de grens over, maar heel even geweest. Geen veilig gevoel. Ik zeg: Soe't net dwaan!

Lammert en Atje 12-04-2016 21:19 {{button-37371}}

We zijn weer thuis uit Spanje
en lezen nu jullie belevenissen. mooie avonturen en alles groot.
We gaan volgende week wel even naar Leeuwarden,dan horen jullie het wel.
Hier alles goed gr L&A

Teatske 15-04-2016 21:53 {{button-37452}}

Indrukwekkend hoor om zo'n vliegdekschip van dichtbij te mogen zien!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan