19 april - Een dag vol verrassingen.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 20-04-2016 16:33

Deze camping is een voorbeeld van een echt amerikaans rv-park. We staan keurig netjes recht naast elkaar, een boomsingeltje ertussen. Wij staan in het kleine gedeelte, er is ook een stuk en dat lijkt wel een busstation, allemaal van die grote(formaat bus in nederland). Alles is netjes,schoon en goed geregeld. Vroeg gaan we op stap want we willen gaan lopen. Het is alweer prachtig weer. Eerst gaan we even boodschappen doen. Lachen! Met de camper op een giga parkeerplaats, ruimte zat. Alles halen wat er nodig is, kiezen is moeilijk er is van alles zo veel. En wat handig, spullen in de koeling/diepvries, nu kunnen we weer even vooruit. Op weg naar het Tonto National Bridge State Park. Daar beleven we onze eerste verrassing. Het is maar een klein park en er is niet veel informatie over. Maar wat hebben we hier een mooie tocht gelopen! Eerst vanaf boven kijken over de rand, een stroompje water regent naar beneden, zwaluwen vliegen er onderdoor naar hun nest aan de onderkant. Een pad gaat naar benden, o wat mooi. Via een houten brug nog verder de kloof in en dan zelf verder klimmen. Het water dat boven over de rand valt drupt ons op de rug, prima. Helemaal over de rotsen en door het water over stapstenen gaan we zo ver mogelijk. K. maakt weer genoeg foto's en jammergenoeg blijven beide voeten droog. 

Terug naar boven, koffie buiten, vers broodje erbij, volgende tocht. Vakantie! We hebben heel leuk met mensen uit Canada gepraat en we laten ze foto's zien van onze woonplaats. Verder rijden we door naar Montezuma Castle National Monument. De ene verrassing was dat we over een bergpas in een totaal ander landschap terecht komen. De andere was een minder leuke verrassing, de rit ging door heuvels en dalen en duurde veel langer dan we gepland hadden. Gelukkig was K. chauffeur. Hier hebben we oude woningen van indianen onder een overhangend klif bekeken. 

Temperatuur was aardig opgelopen, boven de 80 Fahrenheit. In de camper de airco aan, lekker. Volgende stop is het plaatsje Jerome. 

In dit plaatsje zijn een aantal oude huizen uit de tijd van het wilde westen. Niet erg spannend. Wel een grote verrassing was op doorreis de overblijfselen van de goudmijn te zien en een enorme verzameling oude auto's, loslopende kippen, oud gereedschap en zonderlinge figuren. Er was een oude dieselmachine (102 jaar oud) die een zaagmachine aandreef. Het werkte ook nog. Een herrie......de foto's spreken voor zich. 

 

De eigenaar van het hele spul zat midden tussen de schatten en sloeg met een tennisracket de grote kevers uit de lucht. We wisten niet waar we het eerst of het laatst moesten kijken. 

We hebben een goeie deal gemaakt voor onze camper en hem ingeruild. Een grotere met een houtkachelEen fors bedrag hebben we overgehouden. De nieuwe hoeft alleen maar een beetje opgeknapt te worden.......We gaan verder op zoek naar een plekje voor de nacht. Dat was de laatste verrassing van vandaag want we staan bij een kreek en horen het water ruisen. 

Totaal 134 miles gereden.

 

Reacties

Lammert en Atje 20-04-2016 18:55 {{button-37567}}

Jullie hebbe vakantie doe maar rustig aan maar veel te beleven horen we .
Geniet er maar van hier is het fris maar vanavond buiten zitten eten dus gaat goed.

Annie 20-04-2016 19:38 {{button-37569}}

Jammer dat de indianen en goudzoekers niet thuis waren!
Vind jullie nieuwe camper zeer bijzonder.... Wellicht geeft Martien Swart er een goede prijs voor!

Ietje 21-04-2016 04:36 {{button-37570}}

Spannend zo'n mooie camper met een hout kachel weer eens wat anders. We horen wel jullie geniten volop.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan