26 april - Van de top to the bottom.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 28-04-2016 04:53 Vannacht was het koud! De hagel lag op de pick-nick tafels. In de camper zit gelukkig een kachel. Hier op de camping hebben we mensen gezien die gewoon in een auto slapen, ook sommigen in tentjes. We gaan naar de zuidkant van het park waar het vliegveldje voor de helicopters is. We hopen dat de tocht doorgaat. Al gauw komt bericht dat het niet verantwoord is en balen we even heel erg. Nou ja, er zijn ergere dingen. Langzaam gaan we weer uit het park en bij Grandvieuw drinken we een bakkie troost. Dat hebben we wel verdiend na deze sneue morgen. Opvallend is dat in heel de Grand Canyon nergens bereik is voor de telefoons. Ook internet is alleen in slechts in enkel een gebouw te gebruiken. Zonder zon was de Grand Canyon al heel indrukwekkend maar met zon nog twee keer zo mooi. Alle kleuren lichten op, prachtig. ergens in de diepte zien we de Colorado River. Eigenlijk is de canyon te groot om op de foto te krijgen. Als laatste maken we een stop bij de uitkijktoren, Desert View Tower. Bijna tot bovenin kunnen we komen. Mooie vergezichten en ook van binnen is de toren mooi versierd met oude indiaanse tekeningen. Hier zijn ook veel mensen, we horen genoeg nederlands spreken. We gaan op weg naar de noordkant van de Grand Canyon. In totaal 245km lang. Deze kant is minder bekend, ziet er ook minder mooi uit. We vervolgen de reis richting noorden, eindbestemming Lees Ferry. Een prachtige nieuwe weg, en het landschap verandert van veel bomen naar geen bomen. Grillige rode rotsformaties aan beide kanten. Bij de Navajo-bridge, de eerste brug over de Grand Canyon, stoppen we. Hier zijn we vroeger ook al eens geweest met beide kinderen. Onderweg veel lege verkooppunten voor indiaans handwerk, ziet er wat triest uit. Op de camping zitten we dus helemaal onder in het dal van de canyon. De Colorado rivier stroomt vlakbij. Er schijnt een stoomboot te liggen....nou dat blijkt een duikboot te zijn. Alles wat troep is noemen ze hier antiek. Veel activiteit op de rivier, raften is een populaire bezigheid. Lekker in de zon werken we de foto's en het verslag bij. Hier is het puur natuur dus geen internet, geen water en geen elektriciteit. In het toiletgebouw laden we de accu's op. Blij dat we de zon weer zien sluiten we alweer een vakantiedag af met een mooie zonsondergang. Totaal 154 miles gereden. 

Reacties

Ietje 28-04-2016 05:07 {{button-37758}}

Its about time, dat we weer wat horen. We begonnen wat ongrust te worden je wee maar nooit maar de mooie photo's maken het weer goed. Wat een teleurstelling dat de hilecopter tour niet door kon gaan maar veiligheid gaat voor. Jelle en Sarah hebben vorige week de hilecopter vlucht nog gemaakt. Jullie hebben nu allerlei weer meegemaakt, ja een mens moet alles meemaken.

Tinus enAnnie 28-04-2016 15:42 {{button-37768}}

Ja, jammer van die helicoptervlucht; dat zou wel iets heel anders geweest zijn, dan een rondje " fryske marren" !
Ook wij maken de camper weer reisvaardig, maar houden ernstig rekening met kou en regen!

Sietske 28-04-2016 19:07 {{button-37773}}

Zo zweven boven het natuurgebied was wel mooi geweest, maar veilig aankomen op je volgende stekkie is ook wat waard. Prachtige kleuren in de boomstronken eerder op jullie reis. Ook de kleurscharkering in de Grand Canyon is fantastisch. Wij gaan morgen met het gezin naar Sauerland alleen is de temperatuur daar ook niet erg aangenaam. Fijne reis verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan