over 3 weken camperen

Door - A long time ago

Vandaag over 3 weken is het 6 Mei, rond deze tijd lokale tijd rijd ik in mijn 25 feet camper over de Canadese Trans Canada Highway 1 vanuit Calgary via Canmore door Banff National Park naar Lake Louise Campground voor de eerste overnachting midden in de Rocky Mountains.

Het wordt zo langzaam aan tijd over serieus te gaan nadenken over de bagage, wat beslist mee, wat misschien en wat kunnen we net zo goed thuis laten (niet dat de camper geen plaats genoeg zou hebben, maar ik ga niet onnodig de pakezel spelen). 

Ook de temperatuur speelt natuurlijk een rol. Via de tegenwoordig aanwezige 14 daagse verwachtingen kan je een aardig overzicht krijgen. Amsterdam heeft op 28 April een dagtemperatuur van 13 graden C.

Canada en de route globaal volgend geeft het volgende overzicht: Calgary: 17 C, Lake Louise 13 C, Jasper 15 C, Kamloops 22 C, Vancouver 16 C, Osoyoos 22 C, Kelowna 20 C, Revelstoke (weer midden in de Rockies) 20 C en Golden 18 C.

Voorlopige conclusie voor dit moment: de snowboots laten we maar thuis, alleen wel een warme pyama mee, want de nachten zijn koud.

Op naar de vertrekdatum

Reacties

Rietje Vermeulen A long time ago

Hallo, wij hebben 3 jr geleden ong dezelfde reis gemaakt met als start en eindpunt Vancouver. Wat een geweldige reis. . Een aanrader om mee te nemen is een fleecedekentje. Erg dun, maar heerlijk warm. Koelt in de nacht erg af. Niet opvouwen, maar uitspreiden in de koffer. Geniet van alles.

Emmy Pos A long time ago

Wij hebben vorig jaar ongeveer dezelfde reis gemaakt alleen waren wij 24 dagen onderweg, start Calgary eindpunt Vancouver en verder alle plaatsen die in jouw lijstje ook staan met als extra Vancouver isle. Veel plezier en idd het fleecedekentje is een goeie tip hadden wij ook mee.

dgdehen A long time ago

dank voor de fleece tip. als er nog ruimte is in de koffer.....

Eline en Marcel en de kleinkinderen. A long time ago

Grote dag is eindelijk aangebroken. Wij Weense je veel plezier met je lang gekoesterde droom.
Groetjes uit Leeuwarden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!