de eerste dag donderdag 5 Mei

Door - A couple of years ago

vanmorgen was het vakantiegevoel er al vroeg. Om kwart over zes zat ik al klaar achter de pc voor een laatste check van wat emails. Op een gegeven moment Jannie gedag gezegd en met een grote koffer, een kleine koffer en een laptop tas op stap naar het station.Keurig op tijd kwam ik op het perron aan. % minuten voordat de sprinter van 08.50 zou komen, kwam het bericht dat hij een kartier later zou vertrekken. Het had geen zin om me af te vragen waarom een trein niet komt als er toch al een halve dienstregeling is, maar goed wachten dus en toen het bericht de trein rijdt helemaal niet en de eerstvolgende gaat over een half uur.

Snel Jannie gebeld en we zijn samen naar Schiphol gereden, waar we zonder enige moeite om 09.20 arriveerden. Afscheid genomen en iets meer dan 20 minuten later al alle obstakels op weg naar de gate overwonnen. De KL677 ging een paar minuten eerder weg dan volgens dienstregeling en kwam een kwartier eerder aan in Calgary. Alleraardigste douanemensen, heel relaxt en tegelijk heel efficient. Toch vertraging want ik kon mijn paspoort niet terug vinden. Oh nee, he toch niet op Schiphol of in het vliegtuig laten liggen. Na de nodige zweetdruppels kwam het ding te voorschijn in mijn laptoptas. WIe stopt nou? Nou ik dus.

Vervolgens stond er geen hotelbusje klaar, maar zeer aardige senior citicens in het pak van Canadian Mounties hielpen me en uiteindelijk na 45 minuten wachten zat ik in de bus. Ron middernacht Nederlandse tijd kwam ik aan in het hotel met een mooie deal, ik kreeg gratis ontbijt en een upgrade voor nop naar een ruime kamer met twee kingsize bedden. Morgen kan ik om 12 uur terecht bij de Camper verhuurders dus nog tijd om eerst boodschappen te doen bij Safeway.

Het is hier nu weliswaareven over half zes, maar de biologische klok vertelt dat het over half twee in de nacht is, kortom de pijp is leeg en morgen weer een dag.

Oh ja, de benzine kost hier maar omgerekend 75 a 80 cent maar die grote bakken leren meteen dat van energiebesparing nog weinig bekend is in dit land met vooral veel vriendelijke mensen.

Reacties

Theo A couple of years ago

Dirk,

eindelijk is dan het grote avontuur begonnen voor je.
Geniet ervan.

Theo

Theo A couple of years ago

Dirk,

Hopelijk zit je aan de goede kant van Edmonton (wat betreft de bosbrand die in Alberta woedt

dgdehen A couple of years ago

Hi Theo, ik zit inderdaad aan de goede kant, maar het is wel veel erger dan wij op tv te zien hebben gekregen. Niet alleen tientallen vierkante kilometers natuur zijn platgebrand, ook in de stad Fort McMurray zijn complete huizenblokken tot de grond toe afgebrand

Saskia A couple of years ago

Hi Dirk,
Hier is het nu 23.10 dus bij jou is het 9 uur eerder. Toch?? Ik neem aan dat je inmiddels met je camper op pad bent. Hopelijk gaat alles voorspoedig.
Geniet van alles wat je ziet.

INGRID A couple of years ago

Lieve Dirk , geniet vooral.xxxxx,
Gr Ingrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan