8 Mei, van Jasper naar Clearwater

Door - 10-05-2016 03:24

s'Morgens komt één van de herten nog even gedag zeggen, ook nu weer heel dichtbij, ik schat zo'n 5 a 6 meter van mij verwijderd.

Net als de dag ervoor wordt het ook vandaag weer een reisdag met meer dan 300 km. Vanaf Jasper gaat het in westelijke richting en al tamelijk snel verlaten we Alberta en komen in British Columbia. Al direct na de denkbeeldige grens wordt de reiziger er op gewezen wat hij allemaal moet of juist niet mag. De verhalen en borden wizen vooral op de gevaren van de high mountain roads.

Het enige waar ik last van heb, is de harde wind die met variabele snelheden en richtingen het sturen lastig maakt, als je niet op let word je zo van de weg gedrukt. Maar we komen veilig aan bij de eerste stopplaats bij de Mount Robson, officieel de hoogste berg van Canada met bijna 4000 meter hoogte (3945).

Een aantal kilometers later gaat voor mij de weg naar rechts. Via Valemount en Avona bereik ik Clearwater, waar ik wil verblijven op één van de twee campings die de Amerikaanse campingorganisatie KOA in Canada heeft.

Onderweg heb ik besloten om ter plekke twee nachten te blijven met de tweede dag, 9 Mei, als rustdag, om deze blog bij te werken en de indrukken en vermoeienissen te verwerken. De blog over 9 Mei komt er dus niet tenzij de plannen zouden veranderen, maar dat is inmiddels niet zo

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan