16 Mei, van Sicamous naar Revelstoke

Door - A long time ago

Vanmorgen al heel vroeg op, er waren toen ik al in slaap was gesukkeld, toch nog wat kampeerders geariveerd. Het was erg rustig behalve de geluiden van de snelweg waar vrachtauto's al vanaf een uur of vier in de morgen te horen zijn. Zwaar beroep met die kanjers van auto's, ze zijn er zo begreep ik in verschillende gewichtsklassen maar boven de 55 ton is geen uitzondering. Ik was trouwens gisteren nog vergeten te melden dat ik twee dieren als verkeersslachtoffers gezien had, een raccoon= wasbeer en een groot hert, zo maar langs de kant van de weg. Het goede dieren nieuws is er ook want op de camping in Osoyoos had ik eennest eekhoorsn met jongen gezien en broedende kwartels en op de Revelstoke Camping komen kolibries af en aan vliegen naar de opgehangen voederbakjes met honing. Wat een boeiende vogeltjes.

De afstand Sicamous - Revelstoke was maar zo,n 75 kilometer maar ik heb er toch uren over gedaan.

De eerste reden was een bezoekje aan het punt waarbij de Canadaian Pacific Railroad Company en de National Canadian Railroad Company elkaars spoorwegnetten met elkaar verbonden. aan het laatste stuk hebben Canadese ingenieurs gewerkt maar het zware werk is gedaan door 15 duizend Chinese arbeiders die niet individueel maar per 100 man of meer werden gecontracteerd.

Ik wilde net weggan, toen er een Canadian Pacific goederentrein aan kwam. Onaangekondigd (meestal toeteren ze wel) waardoor ik de lokomotieg en zo'n 10 wagons miste, maar ik heb de stoet gefilmd. Er leek geen einde aan te komen...

Daarna heb ik en bezoekje gebracht aan het 3 Gap Valley Ghosttown en resort. Een soort openlucht museum met huizen en vooral ook winkels uit de periode tweede helft 19e eeuw. heel boeiend en er waren ook oldtimers te zien, niet alleen treinwagons van een eeuw oud, maar ook auto's van eind 19e eeuw tot ongeveer 1930. Mijn fotocamera maakte over uren en werd steeds warmer in mijn hand.

Dit alles op zo'n 16 km van Revelstoke. Ik moet niet vergeten te melden wat een fantastische vergezichten er waren te zien ter plekke van 3 Gap Valley. Vooral de weerspiegelingen waren adembenemend mooi.

Boodschappen gedaan in Revelstoke en op de Revelstoke Camping aanbeland met nieuwe Chinese eigenaren, alle heel ordelijk en vriendelijk. De (schoon)dochter Lilly is de rceptioniste. Ze zijn officieel geen KOA campig meer maa gaven mij en de andere gasten die een KOA kaart hadden nog wel tien procent korting.

Het is een mooie camping te midden van loof en naaldbomen met ruime drive through plekken voor zon 38 dollar per nacht (x 0,70). Gelet op de weersvoorspelling blijf ik hier een exra nacht. Het belooft morgen 27 graden te worden, daarna wordt het Hollands weer met een drop van zo'n 8 graden en veel regen.

Woensdag de 18e Mei verkas ik naar Golden. De komende tocht belooft voor 140 kilometer lang geen enkele benzinepomp, dus ik hoop dat mijn benzinemeter door mij goed is gelezen.... 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!