19 Mei van Golden naar Cochrane

Door - A long time ago

Ja toch nog, wat ben ik happy. maar daarover later meer.

Vanmorgen wist het treinpersoneel van een grote goederentrein kennelijk niet meer wat jij moest doen, een 100 meter voorwaarts, een tijd stilstaan, 100 meter of meer naar acheteren, stilstaan, een 100 meter etc. na 3 kwartier ging de trein helemaal naar achteren en uit het zicht en vervolgens komt een geheel andere goederentrein wat minuten later in stevige vaart alsnog langs ons voorbeid en dat allemaal om een uurtje of zes in de ochtend. daarna binnen het uur nog 3 treinen uit beide richtingen, een komen en gaan zogezegd.

Het was een paar uur droog en dat was goed om alles gered voor vertrek te maken. Toen het begon te regenen ben ik op weg gegaan. Onderweg was en bleef het regenen op een paar kleine deeltrajecten na. Je kunt je voorstellen wat dat betekent in de winter; de borden staan er al: from here snowchains on.

Alles bij elkaar nauwelijsk bergen gezien, die zaten geheel of grotendeels in de wolken; zelf reed ik ook een aantal keren midden in de regenwolken. de fijne waterdruppels kwamen als mist op de ramen neer en het zicht was beperkt. Toch een paar mooie foto's gemaakt

Het hoogtepunt vandaag en helaas geen mogelijkheid voor een foo was een grote zwarte beer die op zijn gema over de pal naast de snelweg gelegen spoorlin op zoek was naar graankorrels die uit goederenwagons vallen. Wat een pracht exemplaar en later het droevige verhaal hoever er op die rails omkomen door passerende goederentreinen ondanks hun lage snelheid. Het was vandaag dierendag want ik heb ook op een 5 meter afstand een prachtige havik gezien en net binnen de bebouwde kom van Banff een drietal herten. In camore lukte het om de propaantank te vullen en we zijn nu op de Bowrivers edge camping in Cochrane. Officieel mag je je amper niet wassen, maar zoals hij er nu uit ziet na al die regen en modder.....Daar hebben we de hele dag morgen de tijd voor, zodat we hopelijk zaterdag de camper zonder gezeur kunnen inleveren.

Zaterdag tot maandagmiddag zal ik in downtown Calgary in een hotel verblijven. helaasis het die maandag Victoria Day, DE nationale feestdag voor de Canadezen.

Reacties

Saskia A long time ago

Wat vliegt de tijd toch... Je droomreis zit er al weer bijna op. Hopelijk blijft het weer je goedgezind. Wat jammer dat je de beer niet hebt kunnen fotograferen, maar ja eigenlijk jammer voor ons, jij hebt hem of haar tenminste in het echt gezien. Nog een paar fijne dagen en een goede reis terug.

INGRID A long time ago

Wat een prachtige verhalen heb ik van je mogen lezen . Geniet er nog van en wie weet kan.ik de foto's een.keer bekijken . Ik zit hier met een heuse huis kat op schoot . Groetjes ook van gijs

dgdehen A long time ago

dank je wel Ingrid,

het genieten is er nu even niet meer bij. Het is hier nu plus 3 graden met een gevoelstemperatuur van 2 graden vorst. De koelkast heb ik maar uitgezet.dat is alleen maar energieverspilling. ik ben blij mijn thermo ondergoed te hebben meegenomen. Er zijn inmiddels honderden foto's gemaakt waarvan er zo,n 45 bij de blog staan onder afbeeldingen, maar dat is nog geen 10 procent van alle foto's

Elly Hagen A long time ago

Wat heb je toch prachtige en bijzondere ervaringen. Zelfs zag je beren op je weg(haha).
Ik hoop, dat je nog een paar fijne dagen hebt ondanks de koude.Je dan voorbereiden op de terugreis.
De groeten van de groentetuin. Staat er prachtig bij! Gr. elly

Quintin A long time ago

Hey actieve blogger!
Net een week achterstand ingehaald en jouw verhalen gelezen en foto's bekeken. Wat een mooie reis man, zoveel échte natuur en wild.

Geniet ervan en ik hoor de rest van de verhalen als je terug bent.

Q
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!