6 mei, Zion National Park

Door Lesley Spierenburg - A long time ago

Vanmorgen op ons gemak ontbeten met scrambled eggs and bacon.

Daarna hebben we ons gereed gemaakt voor ons eerste parkbezoek van vele die gaan komen. Zion National Park. Aangekomen bij het park hebben we gelijk een annual (jaar) pass gehaald waarmee we tot alle nationale parken toegang hebben. Hier ook gelijk voor $15,- tunnelescort geregeld, dit omdat de RV te groot is voor de tunnel die door het park loopt. Deze is in 1921 gebouwd voor de toen wat kleinere voertuigen. Bij de tunnel waar we morgen gebruik van gaan maken wordt het verkeer aan de andere kant stopgezet, zodat wij in het midden van de tunnel kunnen rijden om toch aan de andere kant te geraken. 

Maar om terug te komen op het park. We hebben onze RV kunnen plaatsen bij het visitorcenter, wat volgens de verhalen vaak volstaat, hadden wij toch echt mazzel en stonden we op de 1ste rij. Wat super geregeld is in dit park is het vervoer door de canyon heen, er rijd elke 5 minuten een bus die langs alle wandelpaden gaat. 9 stops en enkele reis is 40 minuten. We hebben 2 hikes gedaan. de 1ste was "Weeping Rock" deze was kort, maar ging wel een beetje omhoog. Hier liep druppelend water langs de muur naar beneden en op deze muur allemaal plantgroei. Nadat we deze hike gedaan hadden gingen we naar het laatste punt van het park en hebben daar nog een hike van 1,5 uur gedaan. "de Riverwalk hike" langs een wild stromend riviertje die uiteindelijk bij de zogenaamde "Narrows" uitkomt(hier kun je beide kanten aanraken als je je armen uitstrekt). Normaal kan je dan door het water verder wandelen, maar deze was gesloten vanwege verwachte thunderstorms die hier uitbleven.Liam is tijdens deze tocht heerlijk bij papa op zijn rug in slaap gesukkeld. Hij vind het allemaal prachtig en heeft het enorm naar zijn zin ook.

Echt een geweldig park waar we zeker ooit nog eens terug willen komen en aan te raden is. 

We zijn terug gegaan naar de camping en hebben heerlijk de bbq weer aangegooid.

Waarschijnlijk gaan we de aankomende 2 dagen een beetje gassen om bij Arches terecht te gaan komen. morgen tussen 3 en 4 uur rijden en overmorgen hetzelfde. De afstanden zijn hier echt enorm.

Voor nu, weer lekker gedouched, op zoek naar een volgende camping en dan gaan we slapen.

groetjes vanuit Virgin, Utah.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!