10 mei, Arches National Park

Door Lesley Spierenburg - A long time ago

Vanmorgen wederom vroeg wakker. Bewolkte start van de ochtend. Tijdens het ontbijt hebben we de beslissing genomen om vandaag maar eens naar Arches te gaan. Toen we eenmaal klaar waren om te vertrekken zijn we even de campingwinkel ingedoken voor een beker koffie en een beker french vanilla cappuchino(die niet te zuipen was op zijn rotterdams gezegd).

Het was al snel druk in het park. We zijn gelijk doorgereden naar de trail van Delicate Arch. Deze hike wordt bestempeld als difficult trail with elevation gain, slickrock en some exposure to heights en toch nog deze hike willen doen......... Nou we kunnen best wel zeggen dat deze hike pittig is, maar na veel klimwerk en zelfs op het laatste stuk langs een smal pad langs de afgrond om een bergje heen zijn we boven gekomen en daar was de Delicate arch te bewonderen. Zeker de moeite waard geweest om helemaal naar boven te klimmen. Toen we weer naar beneden gingen bleek ook de reis terug ook nog wel lastiger dan we dachten. zwaar voor de knieeen. Maar na 2 uurtjes omhoog en omlaag vonden we het wel weer genoeg voor vandaag en hebben maar een rondje gereden door het park aangezien het enorm druk was in het park. Nergens meer een parkeerplekje te bemachtigen.

Eenmaal weer terug op de camping hebben we ons opgefrist en ons klaargemaakt op een etentje in Moab. dus hup die RV weer gestart en op naar Moab wat zo een 10 mijl verderop ligt. Aangezien het wat lastig werd om naar Sunset Grill te gaan wat een aanrader was volgens Leen en Gaby, omdat de RV de heuvel niet op mag en weinig parkeerplek is, zijn we verderop beland bij The Broken Oar, en wat hebben ze daar lekkere nachos met enorm pittige kip die zelfs voor Lesley ietswat to spicy is. Maar de burgers zijn goed, evenals de st.Louis style ribbetjes. Zo lekker zijn ze niet in Holland hoor. Toen we klaar waren en de zaak uitstapten stond er buiten al een aardige wachtrij met mensen die ook graag een hapje wilde eten. 

Nu zijn we met een vol buikje weer lekker terug op de camping, alles weer aangesloten en even met Liam naar zijn favoriete plekje op de camping geweest, de speeltuin.

Op naar morgen en dan gaan we Canyonlands National Park eens onveilig maken. Wat is het toch een vervelend land hier. 

Reacties

Marianne A long time ago

Wat prachtig "Arches". Ik ga stoppen met lezen van jullie blog. Ik ben inmiddels zooooo jaloers op jullie vakantie 😂😂😂😂😂😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!