13 mei, Monument valley

Door Lesley Spierenburg - A long time ago

Hier zijn we weer met wederom een verslag van ons mooie avontuur. Vanmorgen stond zowaar de wekker om ons vroeg op te laten staan, omdat wij het wel leuk zouden vinden om een ochtendtour door het Navajo-land van Monument Valley te gaan doen. Laat deze tour nou om 07.45uur beginnen en nee dat was niet de eerste tour die ging, want dan hadden we al om 05.00uur paraat moeten staan en dat vond Liam niet zo leuk zei hij voor het slapen gaan. Dus 07.45 opgehaald door Larry de Indiaan die ons de hele tour begeleide. mooie views langs de bergen waar John Ford zijn films heeft opgenomen, waaronder Stagecoach. Planten en bloemen stonden mooi in bloei. Uitleg gehad hierover en ook over de traditionele winterhuizen die ze maken van juniper-hout uit de bergen van Utah. Het park ligt overigens net over de stateline van Arizona. De ingang van alle indianenhuizen liggen naar het oosten, vanwege de zonsopkomst. Ook nog even bij een weefindiaan geweest die ons liet zien hoe je mais moest malen en wol prepareert voordat je kan weven.

Na dit alles hebben we onze zwembroek weer aangetrokken en zijn in het lekkere zwembad gedoken. Liam was uitgeblust na dit alles en is an zijn middagdutje begonnen en papa en mama hebben even van de warme zon genoten. het was ook 32 graden vandaag.

Uiteraard met dit weer de bbq aangestoken en hamburgertjes gebakken. jammie jammie.....ze waren zo lekker dat we spijt hadden dat we er niet meer hadden meegenomen. Nu voor het eerst naar binnen gevlucht vanwege een paar irritante indianenmuggen die ons hollanders aan het pesten zijn. 

Nu ook dit blog aan zijn einde gaat komen, Liam lekker ligt te snurken net als mama dat kan :-), gaan we morgen richting Flagstaff in Arizona. We hebben 2 campings uitgezocht en gaan daar kijken wie ons wilt accomoderen.

Hopelijk hebben we daar wederom wifi zoals we tot nu toe overal hebben gehad.

Reacties

Koos A long time ago

Zo lekker indiaantje ah pesten geweest 😂 Nu richting flagstaff. Volgens mij zijn wij daar toen toch ook geweest. Of hebben we het toen net niet verhaal door de overstroming Vd weg ? Maar leuk om te lezen dat het zo goed gaat. Vooral die kleine grote man doet het goed zo te lezen.

Ik sluit af met een grote oeff.

👍👍
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!