15 mei, Grand Canyon

Door Lesley Spierenburg - A long time ago

Goooooooooeeeeeeeeeeedemorgen Nederland, alhoewel wij nu in de avond bij een kampvuurtje zitten.

Vandaag zijn we weer vroeg vertrokken om naar de Grand Canyon te gaan. Deze hebben we 11 jaar geleden al gezien, maar we waren benieuwd hoe hij er nu bij lag. Vorige keer zagen we hem immers in de sneeuw. 

En nou, dat was even heel anders! We naderden een groene berg met een hoop groene bomen. We klommen weer flink omhoog tot we bij de ingang van het National Park waren. Daar stond een flinke rij met auto's die aan het wachten waren om naar binnen te mogen. Gelukkig hebben we een Annual Pass en hierdoor hoefde wij niet lang bij het loket te blijven hangen. Het eerste uitzichtpunt naderde en toen merkten we pas echt hoe druk het in het park was! Jemig, weinig parkeerplek en een hoop indo's en chinezen voor onze neus, maar dat mag de pret niet bederven! Het uitzicht was adembenemend, maar we waren het er beide over eens dat het niet tipte aan onze uitzichten in Dead Horse Point en Canyonlands.Misschien dat de volgende 'scenic view' een betere was. Uiteraard was het ook daar weer druk, maar zeker adembenemend. 

We zijn doorgereden naar het 'visitor center' waar we wat informatie inwonnen. Deze plek was echt niet zoals voorheen. Dit was echt supernieuw en onherkenbaar voor iemand die er 11 jaar geleden was. Ook daar konden we van het uitzicht genieten en hebben we een paar mooie foto's geschoten.

Toen was het alweer een uur of 3 en zijn we richting Williams gereden. We hebben een boek in de camper met KOA campgrounds en die hebben we erbij gepakt. In Williams zaten er 2 en de eerste leek ons erg kaal en niet leuk. Doorgereden naar de 2e zagen we in eerste instantie een parkeerplaats vol met verschillende campers en bussen, ohjee dachten we bij onszelf, maar het bleek niet bij de camping te horen. De camping lag ernaast en we werden bij verrast toen we een kartbaan en een grote speeltuin zagen. Op de camping zelf werden we vriendelijk begroet en hebben we een leuk plekje toegewezen gekregen. Hier is het redelijk rustig en daarom laten ze ook tussen elke RV of bus een plek vrij, hierdoor heb je het gevoel veel meer ruimte te hebben.

Ook hebben ze hier een zwembad waar we direct heen zijn gegaan. Liam vind zwemmen heerlijk voor een kwartiertje tot half uur en dan is hij het wel weer zat. Hij heeft in elk zwembad dan ook alleen zijn ouders om tegenaan te kijken dusja... ;)

Op de camping zit een soort ouderwetse diner waar we heerlijk patatjes met een chili dog en met pulled pork op een broodje. Dat was even heerlijk Amerikaans en erg lekker!

Terug bij de camper heeft Liam zijn knuffel gedoopt in een emmer water, die klaar stond naast ons kampvuur en daarna is hij heerlijk gaan slapen.

 

Dit verhaal mocht ik met warme beentjes lekker bij het kampvuur typen. Het is hier in Williams best koud in de nacht dus we zetten vannacht lekker de kachel aan. We zijn benieuwd wat ons morgen weer gaat brengen, we gaan richting Holbrook.

Groetjes van ons.

Reacties

Koos A long time ago

Brings back memory's. Jullie hebben dezelfde route als 11 jr geleden genomen. Alleen lag er toen een meter sneeuw in Williams.

En Liam en zwemmen. Kansen opa dingetje zijn. Zwemmen is voor vissen 😜😇😂😂

mam A long time ago

Wat een spannende trip
En wat fijn dat jullie het naar je zin hebben. Of het wat voor mij zou zijn? 😬 Maar jullie enthousiastme maakt me wel erg nieuwschierig en kijk ik weer uit naar het verhaal van morgen.

Veel plezier en allemaal een dikke X

Marianne A long time ago

Die Liam denkt ook aan alles " knuffel dopen op 1ste Pinksterdag" 😁
En zijn jullie nog op het viewingpoint met die glazen brug geweest? Lijkt mij spectaculair!
Giel wil na jullie verhalen ook met een camper naar Amerika, bedankt!

Giel A long time ago

Mag ik foto's zien van de camper?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!