16 mei, Petrified Forest & Painted Desert

Door Lesley Spierenburg - A long time ago

Wow! Wow! Wow!

We hebben absoluut geen spijt dat we deze route hebben gekozen, we hebben echt een fantastische dag gehad, ondanks we een paar regendruppels op onze kop hebben gekregen. Deze route was ideaal voor Liam, want hij kon de kleine trails lekker meelopen met ons. 

Petrified Forest loopt over in Painted Desert, we zijn aan de zuidkant begonnen, bij de bomen en wow wat bijzonder is het om versteende bomen te kunnen zien die miljoenen jaren oud zijn? Zo oud dat de dinosaurussen ze nog hebben meegemaakt. Wij vonden het erg indrukwekkend!

Toen we verder reden veranderde het landschap al een beetje, de woestijn kreeg meer kleuren met af en toe een versteende boom. Zo ook een boom die is omgevallen en een soort brug is. Een stuk verder hadden we heel veel rotstekeningen, ook al zo bijzonder!

Verderop in het park merkte je dat je over ging in Painted Desert. Daar waren de kleuren echt prachtig! Zo mooi hadden we de kleuren nog niet gezien.

Toen we aan het eind van het park kwamen en de Tomtom weer aan wilde zetten om ons naar onze camping te begeleiden, gaf hij het op. Tom deed zijn werk niet meer en dus mochten we op de oude manier onze camping zoeken. Gelukkig geven ze alles hier supergoed aan, dus dat was geen probleem. Aangekomen bij de camping (aan Route 66) kregen we een mooi plekje toegewezen. Weg van alle andere RV's zodat een beetje geluidsoverlast niet erg is. Helaas ligt de camping wel tussen 3 drukke wegen, maar daar hebben we niet veel geluidsoverlast van.

Liam wilde meteen het speeltuintje in en heeft daar heerlijk gespeeld. Hij word steeds vaardiger op alle toestellen en dat is zo leuk om te zien!

Plan voor morgen, zonder Tomtom, is gemaakt. We gaan naar Payson (richting Phoenix) daar zullen we tussen bomen, elanden en beren mogen overnachten. Dus daar gaan we waarschijnlijk 2 nachten slapen. Even een pas op de plaats en genieten van alles!

Reacties

Marianne A long time ago

Ik heb hier de bon van de Tom Tom. Vragen of ze een nieuwe opsturen naar jullie? 😁

Iloon A long time ago

Weer lekker oldskool kaart lezen dus. Dat is pas vakantie!

mam A long time ago

Wat een spanning hè?
Maar ook leuk om morgen de grote m Beer in het echt te zien 👀 Denise.
Kijk maar uit Les!
Ik hoor het volgende verhaal graag, groetjes van opa xxxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!