Mammoth Cave Kentuky

Door Hans en Marian - A long time ago

We zijn na een rit van zo'n 350 km gearriveerd in het National Park Mammoth Cave,in de staat Kentucky. Het landschap veranderde onderweg van uitgestrekte landbouwgrond naar heuvels met bomen. Ook de wegen werden gelukkig beter van kwaliteit. In de staat Indiana waren de wegen ronduit slecht en hier, in de staat Kentucky, goed. Het is hier ook voorjaar en we zien bomen uitlopen en bomen vol met bloesem. Temperatuur is zo'n 18 graden en volop zon. Heerlijk.

We zijn uiterst vriendelijk ontvangen op camping 'Singing Hills' door Beth. Vader is geland op Normandië en heeft gevochten tegen de Duitsers. Zichtbaar trots  is zij er nog over en zij wijst ons op de foto met onderscheidingen van hem. Wij zijn er dankbaar voor.

Omdat het nog vroeg in de middag was zijn we direct doorgereden naar de grotten. Een kort ritje van 10 minuten. Hier hebben we een 2 uur durende tocht door de grotten gedaan, samen met grote groep van zo'n 100 mensen. Amerikanen, een enkele Canadees en wij de Nederlanders dan. Er werd namelijk gevraagd waar iedereen vandaan kwam. Dat wij uit Nederland kwamen maakte indruk. De tocht in de grotten was enorm fascinerend met veel 'kruip door sluip door'. De gidsen (Rangers) waren zeer gemotiveerd en vertelde met veel passie over de grootste gangenstelsel van de Wereld. Totaal zo'n 650 km. Er mocht gefotografeerd worden maar zonder flits (zie enkele foto's bij de afbeeldingen).

Terug op de camping een potje gekookt, een glaasje gedronken en vroeg naar bed. Vanmorgen dus ook weer vroeg wakker met veel gezang van de vogels. Die doen de naam van de camping eer aan. Voor de zekerheid even gekeken of er geen speakers in de bomen hingen. Het waren inderdaad echte vogeltjes. Soort? Voor ons onbekend. 

We zijn in een winkel ook wat ' locals' tegengekomen en mee gesproken. Moeilijk  te verstaan. Niet alleen vanwege het dialect maar ook vanwege het ontbreken van tanden. Tandarts zit hier blijkbaar niet in het pakket. Wel enorm vriendelijk, geïnteresseerd (nieuwsgierig) en behulpzaam.

Later deze ochtend vertrekken we naar Nashville in Tennessee. Onderweg een stop voor de boodschappen. Wordt een kort ritje van nog geen 2 uur. Morgen gaat het onweren maar de temperatuur blijft de komende dagen rond de 20 graden. Wij zijn er blij mee.                                                                                                   

Reacties

Debbie A long time ago

Haha...wat zijn we ook verwend he in Nederland. .Met n Tandarts verz. Als je bereid bent iets meer te betalen dan. Leuk weer om te lezen. Ik mis jullie hoor
Lieve grtjs debbie

Lieke lempens A long time ago

Wat een mooie bloesem in de boom en leuk als men weet dat je uit Nederland komt, verbaasd meestal. Geniet van al het moois en van locals, wij gingen juist in die restaurant koffie drinken alleen al voor de verhalen. Geniet in Nashville van de muziek. Fijne reis verder.

Groetjes peter en Lieke

Betsy A long time ago

Zowel de bloesem in de boom als wel de grotten zijn indrukwekkend. Mooi hoor!!! Weer een hoop vriendelijke mensen ontmoet. Je merkt zeker wel dat wij qua gezondheid zorg voorop lopen want tandeloze zie je hier niet zoveel. Mooi dat het lente wordt hopen wij hier ook van het weekend te krijgen. Heel veel plezier toegewenst.

Bert&Francis A long time ago

Je had ze gelijk wat Nederlands kunnen leren nml."Sluwe Sjakie Sloeg de Slome Slager".
Weer een leuk verslag en mooie foto's. Geven een goede indruk wat jullie daar allemaal zien en beleven. Kijk nu al weer uit naar het volgende verslag

Petra A long time ago

Wat gaaf een reis door de grotten!
En heerlijk dat jullie de natuur zien groeien en bloeien en de vogels helpen ook mee! Geniet ervan. En Marian lukt het allemaal met je voet?
xxxxx

ruud A long time ago

Waren het nou mieten of tieten in de grot?! :P

anneke sebel A long time ago

Heel leuk om jullie verhalen te lezen. Het ziet er allemaal heel leuk uit. Mooi de grotten ...
Mooie foto s en een mooie Camper top..

diny Noorlander A long time ago

hartstikke leuk jullie belevenissen.wij leven mee.
ik weet niet of jullie hebben gehoord dat Johan Cruijff is overleden longkanker.iedereen is er kapot van.hij is 68 jaar geworden.heel nederland is in rouw.heel veel lieve
groetjes van ons en geniet zo
veel mogenlijk tante Diny oom Cor
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!