The Great Smoky Mountains

Door Hans en Marian - A long time ago

The Great Smoky Mountains

Maandagochtend 2e paasdag vertrokken naar de Great Smoky Mountains. Bij het vertrek van de camping ontmoette we een Nederlander die op de camping werkt. Hij vertelde dat in dit gedeelte van Amerika men 30 jaar terug in de tijd leeft. Het is hard werken maar er is ook tijd voor een sociaal leven met vrienden en familie. Het is niet allemaal gericht op het verdienen van (veel) geld maar vooral ook goed leven en samenleven. De vriendelijkheid is oprecht en gemeend.

De weg naar Cades Cove Campground in NP Great Smoky Mountains was wederom heel mooi en nogal bochtig met overhangende rotsen. Op de camping geen Rangers in het kantoor zodat wij zelf een plek mochten uitkiezen en de 17 dollar voor 1 nacht in de brievenbus hebben gedeponeerd. We hebben herten gezien maar helaas geen Black Bears. In het bezoekerscentrum veel informatie verkrijgbaar en souvenirs te koop. Omstreeks 8 uur was het al donker en hebben we het vuur opgestookt. Op deze afgelegen plek was het nog donkerder waardoor de sterren helderder en perfect zichtbaar waren. Dus met nekkramp naar bed. 

Vanmorgen, dinsdag 20 maart, waren we al vroeg (7.00) wakker. Vroeg naar bed is vroeg wakker. We slapen zo'n 9 uur per nacht. Uitrusten is ook vakantie. 

Een relatief korte rit van 3 uur met geweldige uitzichten naar Cherokee in de staat North Carolina. Daar het museum van de Cherokee indianen bezocht. Interessant maar ook triest hoe deze oorspronkelijke bewoners zijn verdreven en opgesloten in reservaten. Nu is het reservaat een attractie met veel winkeltjes en een groot casino. Indianen zien we niet, of het moeten de 2 in het centrum van Cherokee zijn waarmee je tegen betaling op de foto mag. 

We staan nu op de camping River Valley Campground, Cherokee. Deze camping is voor zo'n 15 procent bezet en toch duurde het vrij lang voordat men op de receptie een plek voor ons had gevonden. Een plek met kabel-tv  met het Rad van fortuin met heel veel reclame tussendoor. Wel handig de tv aansluiting voor het actuele weer.

Morgen starten we met de Blue Ridge Parkway. Dit is een National Parkway die bekend staat als één van de meeste pittoreske wegen van Amerika. De weg loopt van de Great Smoky Mountains in het zuiden over een lengte van 755 km naar het Shenandoah National Park in het noorden. Zo'n 14 miljoen mensen rijden deze weg per jaar. We gaan hier minimaal 4 dagen over doen. Onderweg is er veel te zien en te beleven. 

Morgen een korte rit maar met veel tussenstops. 

Reacties

Bert@Francis A long time ago

Het klinkt allemaal super. Aan deze kant begint het toch ook te kriebelen. Misschien moeten we zoiets toch ook maar eens gaan doen. Be carefull out there and watch your scalp..

Peet Mag A long time ago

Wat een verhaal weer, geweldig.......vooral het vehaal van de nederlander. Hou ik wel van :-):-)
Jammer dat jullie nog geen enkele bruine beer zijn tegengekomen, gelukkig slapen jullie niet in een tentje :-):-):-):-)
Nogmaals weer een boeiende fijne dag gewenst.
Groetjes

Petra A long time ago

Wat bijzonder allemaal en wat schrijven jullie leuk meteen een stukje geschiedenis / aardrijkskunde les. Veel plezier nog.

Thea en Wim A long time ago

Goedemorgen Luitjes,
Wij rijden in gedachten ook weer daar, gaaf hoor zoals je dat allemaal beschrijft. Vergeet geen foto te maken van de bruine beer als je hem tegenkomt hihihi. Geniet weer van de reis en wij kijken uit naar het volgende verslag.

Groetjes Wim en Thea

Isabella Andries A long time ago

hello buurtjes leuk om jullie avonturen te lezen en fijn dat jullie zo genieten ciao ciao

Nel A long time ago

Hallo luitjes geweldig die verhalen van jullie
Jullie maken veel mee maar dat is juist zo gaaf
Vroeg naar bed ja dat is ook vakantie je bent de hele dag bezig met goed opletten camper rijden ook iets
Nu luitjes hier gaat alles goed het wordt in het weekend mooi weer ook lekker

anneke sebel A long time ago

Hallo Nou de verhalen zijn erg leuk om te lezen. En jullie maken zo heel wat mee...

Ik ben gebeld door Loes zij ontvangt geen mails meer van jullie.
Loes houd natuurlijk ook altijd je moeder op de hoogte. Dus ik heb het verslag van vandaag voorgelezen.
dag dag...

Betsy en Ron A long time ago

Ik moet daar ook maar een keertje naar toe. Zeker in het gedeelte dat je 30 jaar terug in de tijd gaat. Heerlijk om je weer even jong te voelen en terug in de tijd te gaan SUPER likt wel een sprookje.

anneke sebel A long time ago

Ik heb het verslag van vandaag doorgestuurd aan Loes. En dat ontvangt zij wel. Dus dat doe ik ook met de volgende verslagen.
Opgelost dus...

Dolly A long time ago

Hoi hoi
Leuk jullie verhalen te lezen. Toen wij bij familie in Atlanta waren zijn we ook die kant op geweest. Zij hadden een vakantiehuis in de Smokey Mountains. Prachtige omgeving. In Blue Ridge hebben we een vaas gekocht van heel speciaal hout. Veel plezier nog.

Debbie A long time ago

En dan ook nog tijd voor wat romantiek onder de sterrenhemel.
Grt debbie

loes en theo A long time ago

hoi vakantiegangers zoals jullie gelezen hebben ontvangen wij geen berichten meer van jullie ik heb mij niet uitgeschreven hoor kan je er nog wat aan doen anneke was zo lief om dit bericht te sturen nou. veel plezier hoor en genieten van jullie reis liefs van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!