Lancaster Dutch Country

Door Hans en Marian - A long time ago

Vanuit Washington DC was het een korte en rustige rit van 3 uur naar Lancaster in de staat Pennsylvania. Het landschap veranderde naar glooiend met boerderijen en grazende bonte koeien op de weilanden. Helaas is de camping die we in 2013 hebben bezocht gesloten en moesten we uitwijken naar een andere camping in Lancaster.  De Old Mill Stream Campground blijkt ook een prima camping te zijn en grappig genoeg grenst het aan een pretpark: Dutch Wonderland. Geen last van gehad want het is nog niet geopend.

Wederom opvallend dat het inchecken op de camping veel tijd kost, terwijl er slechts 10 procent bezet is.  Op onze suggestie (we keken vanuit het kantoor gewoon naar buiten en wezen een plek aan) kregen we die mooie plek toegewezen. Het afrekenen ging dan weer een stuk vlotter: de dame van de receptie had haar werk goed gedaan. 

Op deze camping hebben we 2 dagen gestaan. Aan de overkant van de camping een grote outlet en op 10 minuten rijden een winkelcentrum (mall) waar we zeker 4 uur hebben 'gewandeld'. Handig zo'n overdekt winkelparadijs want het regende flink. De prijzen voor kleding zijn hier veel gunstiger dan bij ons. Dus inkopen gedaan!  

We bevinden ons in Dutch Country. Dit suggereert dat er veel mensen vanuit Nederland wonen maar het blijkt dat de meeste vanuit Duitsland komen bijvoorbeeld uit Mannheim al schrijven ze dat met een n minder: Manheim. Ook niet zo mooi en aantrekkelijk als Mannheim in Duitsland. Nederlandse invloeden zien we ook bijvoorbeeld een molen in een tuin en er is een plaats die New Holland heet.

De Amish gezien in hun typische koetsjes waarvoor er zelfs een overdekte parkeerplaats is bij een bouwmarkt. Amish zijn erg op zichzelf en zoeken geen contact buiten hun gemeenschap. Wel grappig om de koetsjes op de binnenwegen te zien rijden. Dat gaat nog best hard.

Dus de afgelopen dagen ontspannen uitgeslapen, gewinkeld, de kleding gewassen en gerelaxt. Zometeen gaan we richting de Atlantische Oceaan en staan een paar dagen in de buurt van Atlantic City. Het Las Vegas van het Oosten van de USA.

Groeten, Hans en Marian

Reacties

Bert&Francis A long time ago

Als we je maar niet voorbij lopen als jullie terug zijn. Zo in het nieuw.

Theo en loes A long time ago

Heerlijk zo n dagje shoppen in een grote mall en alles weer in orde in de camper, wat grappig om de Amish te zien leuk hoor.morgen weer verder richting de Oceaan goede reis en genieten. Liefs van ons

Nel A long time ago

Zo de dagen gaan wel snel he
Voor jullie ook
Lekker shoppen is ook leuk om te doen
Je komt daar niet meer zo snel maar jullie hebben het maar gedaan
De grt
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!