Atlantic City

Door Hans en Marian - A long time ago

Atlantic City

Gisteren, vrijdag 8 april, allereerst een bezoek gebracht aan Kitchen Kettle in het dorp Intercourse (Intercourse betekent vrij vertaald: de bevruchting of gemeenschap hebben) http://www.kitchenkettle.com, een dorp met 42 winkeltjes en een paar restaurants waar het allemaal afgestemd is op ambachtelijke producten en biologische voeding en maaltijden. Daar begon het plotseling hevig te sneeuwen waardoor we, na het kopen van wat souvenirs, maar snel de camper hebben opgezocht en zijn doorgereden richting Philladelphia.

Veel Amisch onderweg in gesloten koetsjes, zodat ook zij geen last hadden van de kou. Een Amisch vrouw op een step gezien. De step is dus ook goedgekeurd als vervoermiddel.

Op de snelwegen in en rond Philadelphia was het druk door aanrijdingen. De skyline van de Philadelphia is mooi maar de buitenwijken bieden een troosteloze aanblik van oude vervallen huizen. Maar snel doorgereden en na het passeren van de rivier waren we in de staat New Jersey. De laatste staat die we met de camper aandoen. Voordeel van deze staat is de goedkope benzine. Er ging 127 liter in de tank voor 49 Euro (dat is 0,39 per liter). 

We staan 2 nachten op een camping bij Tuckerton, New Jersey en midden in een bos/natuurgebied. Afgelopen jaar zijn hier in New Jersey 500 beren afgeschoten  omdat er teveel waren. Die 500 gaan we dus op zeker niet meer zien!

Historical Smithville, waar ooit een stop voor de postkoets was en waar nu 60 shops en restaurants zijn, bezocht. Er lopen ganzen door het dorp en er staat een waarschuwingsbord langs de weg voor overstekende ganzen. Dat hebben we dus meegemaakt: 2 met kapsones overstekende ganzen waar we dus niet voor geremd hebben en die verwend kijkend rechtsomkeer maakte. Anders hadden ze nu in de pan gelegen.

Volgens de brochure biedt Historical Smithville genoeg vertier voor 2 dagen. Wij waren binnen 2 uur uitgekeken. Allemaal kitsch en imitatie. De Amerikanen zelf kopen er driftig. De autorit v.v. door het bos was wel leuk.

Vandaag, zaterdag 9 april de tanks (verst water, afvoer vuil water en toilet) geleegd.Er is vorst (-4) aangekondigd voor vannacht. In de camper zelf houden we het wel warm met de verwarming. 

Atlantic City bezocht. Enorme contrasten gezien tussen rijk en arm. Deze stad is in niets te vergelijken met Las Vegas.  Veel minder actie in Atlantic City dan in Las Vegas. Vergane glorie en veel leegstand. Atlantic City is failliet en de misdaad is hoog. Dat er geen geld meer is was voelbaar op de toegangsweg van de stad die vol gaten was waardoor we verplicht rustig moesten rijden. De weg terug naar de camping duurde zo'n 45 minuten en was dan wel weer mooi. Onderweg een broodje gegeten en wat shops bezocht. Aardige mensen ontmoet voor een praatje.

Terug op de camping werden we opgewacht en gestopt bij de receptie door de eigenaresse. Dit zijn jonge ondernemende mensen die ontzettend hun best doen om de gasten het naar hun zin te maken. Dan schrik je maar zij kondigde slechts aan dat het water er vanaf 20.00 tot morgenochtend 08.00 af gaat om vorstschade te voorkomen. Ze had ons er zelfs voor gebeld. Maar we zijn niet telefonisch bereikbaar (dat is best wel fijn) Reuze aardig. 

We gaan zo (het is hier zaterdagavond 19:00) een koude nacht in om morgen zo rond 12.00 uur naar de laatste camping te rijden. Daar geen activiteiten meer maar opruimen en schoonmaken van de camper. We moeten ook nog een hotel boeken in New York van maandag t/m donderdag.  Genoeg keuzes en het is wachten op de beste prijs. Zo zie je maar: om te gokken hoef je niet naar Las Vegas of Atlantic City, gewoon vanuit de camper een (goed) hotels boeken.

Welterusten (jullie zijn nu al in diepe slaap).Tot morgen.

Reacties

Peet Mag A long time ago

Weer een geweldig verslag van jullie laatste rit.
Jullie zullen zeker al dat gereis gaan missen, maar misschien ook niet.
Het is wel erg snel gegaan voor de ons, in gedachte zijn jullie pas een ruime 2weken weg.
Maar goed, wij wensen jullie een goede reis back home en tot eind van de week.
Liefs van ons.

Thea en Wim A long time ago

Nou jongens het zit er bijna op ik hoop dat jullie weer hebben genoten van deze reis en het was erg leuk om te lezen, maar helaas weer geen beer deze reis. Maar jullie hebben ook nog een paar dagen in New York, geniet daar ook nog lekker van. Daarna een goede terug vlucht en we zien jullie weer in het kneuterige Holland, ook wel fijn. Liefs Wim en Thea

Debbie A long time ago

Genoten van jullie reisverslag. Nieuwtje uit Nederland. .ik ben geslaagd voor mn 3e theorie examen. . Nog ff. Liefs debbie

Nel A long time ago

Goedemorgen wat een reis zeg jullie maken alle weer
Sneeuw dat hebben in Nederland deze winter niet gezien maar jullie wel ha ha
Geweldig war jullie allemaal zien en mee maken super
Geniet nog van de laatste dagen
De grt uit Nederland
Ik heb genoten van al die verslagen super
Doeiiiii

Dolly A long time ago

Erg leuk jullie reisverslag te lezen. Hier wat warmer: morgen 19 graden. Geniet nog van "The Big Apple" veel groetjes en een goede terugreis gewenst.

an en ies A long time ago

Nice stories neighbours.

Te veel beren, stonden natuurlijk op de weg. Logisch die moet je van /uit de weg ruimen....?

Veel plezier jullie laatste weekje vakantie!

Bert&Francis A long time ago

Dat zijn inderdaad behoorlijke contrasten. Zo schijnt de zon en zo is er sneeuw (en behoorlijk koud). Hopelijk zien jullie nog een beer (voordat die afgeschoten wordt) Het andere heeft wel een voordeel want dan kun je er lekker mee op de foto.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!