New York Cite en naar huis

Door Hans en Marian - A long time ago

We hebben 3 dagen New York City achter de rug en lange afstanden gewandeld en heel veel gezien. Times Square is leuk voor even maar de chaos deed ons toch besluiten om de relatieve rust op te zoeken van Hell's Kitchen. Deze wijk was vroeger onveilig en de onderwereld had het daar voor het zeggen. Nu is het veilige en een aantrekkelijke buurt om te wandelen. 

Het nieuwe station naast het One World Trade Center; The Oculus ziet er imponerend uit. Het moet denken aan een wegvliegende vogel (tenminste dit was de bedoeling van de kunstenaar). Ook dit gebouw is groots en mooi met veel symboliek m.b.t.  9/11. 

Wall Street ligt in het oudste gedeelte van de stad. New York City (New Amsterdam) was ooit in bezit van Nederland. Dit zie je terug in namen zoals: Coney Island (Konijn Eiland), Brooklyn (Breukelen), Amsterdan Avenue, Heere Street (nu Broadway) en we hebben een herenhuis met trapgevel gezien.

Een boottocht van zo'n 30 minuten over de East River van de Brooklyn Bridge naar 34th street ging gepaard onder een strak blauwe lucht, maar vanwege de harde wind, onstuimig. Zeebenen hebben we niet waardoor we bijna belandde bij een Jood op schoot. Die kon er wel om lachen. 

Grand Central Station uit 1913 is in jugendstil gebouwd en heeft maar liefst 44 perrons en 67 ondergrondse sporen. Het grootste station ter wereld! Iedere dag maken hier bijna 600.000 mensen gebruik van. Dan is het niet eenvoudig om foto's te maken tussen de stroom reizigers Wederom mooi om te zien. De wandeling terug naar het 23th was aangenaam en we hebben veel gezien onderweg. 

Woensdag, de laatste volle dag in NYC, eerst naar het One World Trade Centrum en met de lift binnen een minuut naar bijna 400 meter hoogte. Het was helder weer waardoor we 25 km ver alles konden zien. Omdat het binnen is hoor je niets van de buitenwereld. Dat is wel jammer. Eigenlijk is het Empire State Building leuker want daar sta je buiten, dat maakt de beleving realistisch. Na een broodje Gyros bij zo'n karretje aan de straat de Brooklyn Bridge gewandeld. Wel druk, en soms gewoon dringen maar een leuke ervaring om te doen. 

In Chinatwown een verdacht luchtje gekocht waarvan de verkoper 100% zeker wist dat het echt was. Door aangrenzende wijk Little Italy gewandeld en vervolgens Broadway gevolgd waar we nog wat kleding en souvenirs hebben gekocht. 

De dag afgesloten vanaf de Boardwalk (promenade) aan de Hudson River in Jersey City. Inmiddels was het donker, dus prachtige skyline van Manhattan. Onze laatste avond in de USA. 

Vrijdagochtend alles rustig ingepakt en omstreeks 12.00 uur vertrokken van het hotel naar vliegveld. Eerst de metro, vervolgens de trein en ten slotte de aritrain kwamen we om 13:30 op het vliegveld Newark aan. Een laatste maaltijd genuttigd en om 17:00 het vliegtuig in. Met meer beenruimte dan de heenreis was het een aangename vlucht en met de taxi waren we vrijdagochtend om 09:00 uur weer thuis. Vakantie is voorbij! Het was leuk en avontuurlijk! We hebben veel gezien en veel indrukken opgedaan. Zeker een ervaring rijker. 

Jullie reacties waren ontzettend leuk en hiervoor bedankt. Het is leuk om te lezen dat vrienden en familie ook meeleven en -reizen. Volgend jaar? Wij zien het wel. 

 

 

 

 

 

Reacties

Petra A long time ago

Welkom thuis en bedankt voor jullie leuke verhalen!

Debbie A long time ago

Blij dat de terugreis goef is verlopen

Ron en Betsy A long time ago

Weer heel terug met een rugzak vol met mooie herinneringen. Welkom thuis in het nu kille Nederland.

stella A long time ago

Goh, wat gaat zo'n vakantie toch hard. Heb genoten van jullie verhalen en ben heel benieuwd naar alle foto's!

Theo en loes A long time ago

Fijn dat jullie weer thuis zijn en ook weer veel gezien en meegemaakt hebben en dat alles goed gegaan is. Genieten jullie nu maar weer van Holland en jullie mooie tuin daar kunnen jullie nog eens met een heerlijk glas wijn aan deze vakantie terugdenken.
Tot gauw liefs van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!