Dag 7 Tof Tofino (2)

Door Dan en Monique - 09-08-2016 21:57

Vandaag eindelijk eens niet hoeven denken wat en waar te ontbijten. Beneden aan de waterkant stond Jack (of Jones) met een eenvoudig ontbijt. Een croissant, toast of iets zoets. Verder koffie uit een vuil lijkende mok , maar een uitzicht!......
Eerste stop was een uitzichtspunt waar een bijzondere (onzichtbare, maar beschermde) vogel zich schuilhield of voedde. Dit vlak bij een net zo onzichtbare cache. De eerste dnf was daar.
Daarna de Schoonertrail gelopen. Dit is een wandeling over een pad van neergelegde planken door het regenwoud van Tofino. Ongelooflijk om te zien hoe bomen hier de hemel raken. Zeer oude, brede, hoge bomen. Prachtig! Het pad eindigde bij gestrande bomen aan de Noordelijke Stille Oceaan. Een oneindig landschap van bos grenzend aan de oceaan. Rotspartijen met d ij verse kleuren en kleine kreekjes met anemonen. Even genietend de tijd genomen.
Op naar de volgende cache, maar helaas geen vergunning om te blijven staan. Dan maar heel snel de cache vinden en wegwezen. 
Allereerst de benodigde vergunning halen bij een informatie service punt. Gelijk voor een geheel jaar de vergunning om elk reservaat in Canada te bezoeken, geldig tot juli 2018. Nu geen zorgen meer om te parkeren of door het wonderschone natuurreservaat te rijden.
Onderweg kwamen we een offl ij Ne cache tegen die volgens ons wederom te vinden was en dat klopte. De weg was geheel nieuw aangelegd. Er lagen er twee in dat gebied, een oud radarstation. Ooit in gebruik in WOII, later in de koude oorlog (1953). Aan ons werd via de listing gevraagd op te letten of er sovjet bommenwerpers of lage afstand raketten in de buurt waren.
Verder hebben we deze dag een bezoek gebracht aan het strand. Monique heeft weer een watertje erbij. Voor het eerst in de Stille Oceaan gestaan. 
De surfers kregen les om zich staande te houden in de hoge golven. Vermakelijk te zien dat dit niet altijd lukte.
Heerlijk in het zonnetje gebanjerd over het strand en vergezichten gefotografeerd.
Ter afsluiting van de dag dachten we nog even een trail te lopen met drie caches. Wederom gewaarschuwd voor hongerige wolven die zich steeds vaker in de burg ophouden zijn wij een pad gaan v l lg en om toch bij die caches te komen. Schitterend oud landschap. Super bomen en wat een serene stilte. De geur van het woud streelde. Het bleek niet eenvoudig te zijn om de caches te vinden, wel de boom waar deze verstopt bij was. Ongelooflijk breed en hoog. 
Na deze tocht waar elk moment een wolf zou vragen om meisjes met rode mutsjes met koekjes zijn wij motelwaarts gegaan. Eten en nog even daarna naar het einde van Canada gegaan om de zon te zien zakken met haar glans over het gouden water. Wederom genieten! 
Morgen vertrekken naar Campbell River. Hopelijk komen we nog langs 's werelds grootste cache. Ben benieuwd.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan