DAG 13: "Meer, meer, meer"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:03

Denken dat je de jonge twintiger bent op de mountainbike en rotsachtige weggetjes in volle vaart kan afdalen, dan laat het lichaam het tegenovergestelde voelen. Elke spier die gebruikt is geeft bij bewegen een visitekaartje af. Tsja... 

Om 8.30 uur vertrokken wij na uitchecken en het verwijderen van een omver gereden pilon richting de highway om volgens dubbele Tom na zes uur in Clearwater aan te komen. 
De eerste stop was o.a. de oudste cache van Canada (BC). Deze lag bij een waterval, genaamd Nairn Falls.
Tevens in de buurt een earthcache over deze zeer mooie en bijzondere waterval. Foto's gemaakt als bewijs van aanwezigheid. Onderweg naar deze twee caches gelijk ook drie andere meegenomen. Tsja als je er bent, waarom niet. Het was een heuveltje op en neer wandeling van tweemaal anderhalve kilometer. Het wandelen plus foto's plus genieten bij elkaar opgeteld al weer een heerlijk uur voorbij.
Verderop de route weer een meertje waar de besneeuwde bergtoppen schitterden in het turkooise water. 
De route door de Rocky Mountains was zeer indrukwekkend. Het leek alsof elk moment een cowboy of indiaan te paard onze weg zou doorklieven. 
Heel afwisselend landschap onderweg tegengekomen. Beboste bergen en kale besneeuwde toppen, donzige bergruggen begroeid met lavendel, vele meertjes waarin het landschap spiegelde, en een bergwoestijn lijkend decor.

Heel klein zijweggetje genomen om naar Cache Creek te rijden. Geocachers en dit dorp hebben niets gemeen, maar het klinkt zo leuk om hier juist een cache te vinden wat ook gelukt is. Een aardige local bood aan om een fotoshoot te nemen van ons, mede ter gelegenheid van de tiende cache van de dag.

Vanaf dit dorpje terug op de Goldrush route, gelegen op zo'n 1000 m hoogte. Het leek vlak land maar de hoogte meter klom tot ongeveer 1293, 5 m. Hier hebben we van geprofiteerd om meerdere deze hoogte vondsten voor de statistieken te boeken.
De goldrushroute heeft als bijzonderheid dat de dorpjes de naam krijgen van de afstand tot Lillooet. Zo kwamen we door het dorpje 70 mile en 99 mile en vonden we een cache in 100 mile. 

Nog even naar een ander meertje om te speuren en vooral van te genieten inclusief banaan en de reis kon verder gaan naar Clearwater.
De gereden tijd viel mee, want de gebroeders Tom zaten er maar 5 uurtjes van af. 
Eerst gegeten in de Wells Grey in waar we ook de nacht zullen doorbrengen en dromen van allerlei watertjes en meer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan