DAG 16 "Daar boven op die berg..."

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:08

Geen reisdag dus rustig aan opstaan. Tijdens het ontbijt even contact gezocht met de bijna jarige Job. Zij bijna aan het diner en wij ontbijt. Gekke gewaarwording dat tijdsverschil. 

Op naar Whistlers Peak. Een hoge berg vlakbij ons motel. Het puntje van het kabelbaanstation is te zien. (Eigenlijk is het de tram, de skytram welteverstaan.)
Aankomen rijden bij de parkeerplaats staan er twee berggeiten in de weg omringd door Chineze fotografen.. zelf ook maar een foto gemaakt.
De rit met de kabelbaan duurde acht minuten en was al een belevenis op zich. Met 27 man gepropt naar boven. Gelukkig stonden wij vooraan en bij het raam. De eerste etappe overleeft. De temperatuur was gelijk een aantal graden lager en de wind juist meer. Met de jas aan wandelen over het steile pad naar ons einddoel. (De earthcache op het hoogste punt, 3452 m )
Mijn conditie is enorm vooruitgegaan de laatste jaren, maar deze wandeling heb ik in korte stukjes gedaan. Oftewel zoals de Zwitsers het doen. In één tempo naar boven en de camera gebruiken om het landschap vast te leggen qua getoonde schoonheid.
Uiteindelijk na anderhalve uur de top bereikt, zo'n 1,5 km vanaf het tramstation. Panorama foto's gemaakt van al die bergtoppen die lagen te baden in de zon. Ook diverse andere beelden geschoten. Onder andere van een Pica (soort muisachtige rat zonder staart.) en een bergmarmot. 
Prachtige tamlijkende diertjes die de zon opzoeken om zich te verwarmen op deze koude berg.
De wandeling terug had ook een verrassing. Het weer sloeg even om. Een korte regenbui was voelbaar terwijl de zon scheen. Daar was ze dan. Onder ons zagen we in het dal een zeer heldere dubbele regenboog! Zo wonderlijk mooi! Wederom vele foto's gemaakt.

Tweede doel van de dag zijn de hete bronnen een uurtje rijden van Jasper. Daar aangekomen blijkt de hete natuurlijke bron verpakt te zijn in een zwembad. Oeps, dat was een tegenvaller. Gelukkig lag er een cache in de buurt genaamd "Hot cache". Dit bleek ook weer een cadeautje, want de wandelroute ging regelrecht naar de bron zelf. Zwaveldampen ruik ik nog. Het rook naar rotte eieren. Vanuit een bergspleet was een geel spoor te zien waarvan ik boven hangend een foto wilde maken. Ineens dampte het geheel en heulde mij in deze odeur. Bluh.
Gelukkig wel de cache gevonden en de wandeling terug naar de auto. 
Onderweg naar het motel te Jasper nog een vrouwtjes edelhert gezien en gefotografeerd. Tevens een enkele cache. Zo ook eentje bij Jasper house, een voormalig 'trade centre', Een overstapplaats van kanovaarders die de bergen in wilden om op bont te jagen. Interessant allemaal. 

Na het diner, dat beter smaakte dan gisteren, nog even op het dakterras gezeten en in gesprek geraakt met een jong Nederlands stel met veel reiservaring. Leuk. Gelijk ook de plannen voor de dag van morgen besproken. Richting Benf, alwaar wij drie nachten zullen blijven. Daarna zal Toronto het reisdoel zijn.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan