DAG 19 ".... zag geen beren broodjes smeren..."

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:12

De dag van ons event "meet and greet the Dutchies 3". Aangezien dat pas in de avond is gaan we op pad ook om nogmaals beren te spotten op de weg naar Johnston Canyon. Helaas geen beer gezien ondanks het vroege tijdstip. 
De Canyon trail maakte alles goed. Een schitterende wandeling vlak langs of boven de snel stromende rivier en tal van water versnellingen, de steile wanden hoog boven ons, de schitterende natuur en rust. Rust was er nog even, want de dag ervoor reden wij hier langs op weg naar Lake Louise en zagen de auto's minstens een km in de berm geparkeerd. Dit terwijl een zeer ruime en dus overvolle parkeerplaats aanwezig is.
Vandaag nog even rustig. Vele foto's zijn weer gemaakt van stromend water. De grot in geweest om de lower waterfall van heel dichtbij te bekijken. 
Daarna de upper waterfalls bezocht een 1,2 mile verder omhoog. De kuiten zijn getraind en blijven zo in vorm. Het uitzicht was ook weer adembenemend. En de twee earthcaches die er toevallig daar ook aanwezig zijn, hebben de oplossing. 
(Voor de lezer van deze reis blog en geen geocache taal verstaat een korte uitleg.
Er zijn diverse caches (schatten) overal ter wereld verstopt. De meesten is tastbare vorm. Dat zijn de tradi's (traditionals), mysteries (eerst puzzelen voordat gezocht kan worden) en de multi 's (meerdere etappes vordat je deze kan vinden). 
De niet tastbare caches zijn earthcaches (deze kan je loggen als je de antwoorden ter plekke gevonden hebt en een bewijs levert dat je geweest bent. De vragen gaan altijd over het ontstaan van de aa rde of andere wonderen van deze planeet), virtuals (ook wel spookte genaamd), zijn vaak verdwenen daadwerkelijke caches maar doordat het een bijzondere plek betreft blijven ze bestaan. Het enige dat je dan moet doen is een specifieke vraag beantwoorden waarvan het antwoord op de betreffende plek te vinden is.
Goed, tot zover meester Danny.
Op de terugweg van de wandeling was het wurmen door de Aziatische massa om terug te komen bij de auto. De parkeerplaats was wederom overvol en ook langs de weg waren de vehikels geparkeerd. 
Tweede onderdeel van de dag, m.u.v. Berenspotten, is de Geo-tour in Banff. De bedoeling is om minsten drie tot vijf caches te vinden die door het natuurreservaatbeheer zijn geplaatst. In de cache is elke keer een antwoord te vinden op de gestelde vraag die we gekregen hebben bij het visitors centre (vvv). Bij correct antwoorden een coin als beloning. 
Een leuke speurtocht die ons Banff en omgeving heeft leren kennen. Allemaal bijzondere plekjes en leuke korte wandelingen, meestal bergop. Pfjoeiiiii, mijn kuiten.
Naar het hotel terug gegaan om te rusten, even te herstellen, eten en de avond voorbereiden.

Na het eten nog eenmaal een poging gewaagd om de pasta choco symbolen te spotten. Iedereen ziet ze of heeft ze gezien, maar bij ons spelen ze het spelletje hide and seek. Wat kunnen beren zich goed vermommen in boomstronken en en ander natuurlijk materiaal. Wellicht hebben ze een rendier pak aangetrokken of berggeit, kariboe of anderszins, want deze hebben we net als de squirrels talrijk gezien en gefotografeerd. 
Zonder resultaat van een Paddington of Collargol wel wat zingend naar de rivier bij Banff aangekomen alwaar het event plaatsvindt. 
Tegen half negen kwam een 17 jarige local, Patricia, met hond al giechelend naar ons toe en een gezellig gesprek begon. Even later was er een internationaal gezelschap aanwezig, 4 Nederlanders, een man uit Litouwen, twee Duitsers, een volwassen Canadees en wij. Klein gezelschap maar zo leuk om te Geo - kletsen. Ze waren dankbaar voor stroopwafels (Dutch cookies).
Na dit event terug naar het hotel en vroeg naar bed. Morgen een reisdag met auto en vliegtuig. Van Banff rijdend naar Calgary, om vandaar te vliegen naar Toronto. 
Op naar Danique en de bruiloft. Niet dat zij gaat trouwen, tenminste ... Nee zij was even stand in voor een van de bruidsmeisjes bij het oefenen van de trouwerij. 
Ben benieuwd, de stropdas ligt al klaar.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan