DAG 26 To Toronto

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:19
Terwijl Donna and Dave naar het werk gingen, lag ik nog minstens op één oor. Het leek alsof ik de vier weken ervoor niet of nauwelijks geslapen had. Vanuit een coma herrezen aan het ontbijt. Intussen was Danique haar koffers aan het reorganiseren, want de meegenomen winterkleding heeft zij in New York niet nodig. Dus de stofzuiger aan om alles vacuüm te zuigen en in onze koffers te proppen. Het gewicht valt mee, tenzij ik het moet tillen.
Na een goed ontbijt op weg naar het nabij gelegen vliegveld zo'n twee uur rijden. Toronto Pearson international. Alvorens daarheen te gaan eerst een bijzondere cache in St Thomas vinden, genaamd Jumbo. Dit standbeeld van een olifant is ter ere van de olifant van het circus Barnum rond 1870. Deze Jumbo is daar aangereden door de trein op het net aangelegde traject. Mooi verhaal dat Dave de avond ervoor heeft verteld.

De rit naar het vliegveld verliep goed ondanks de drukte die toenam. Hoe dichterbij Toronto, des te meer verkeer. Logisch.
Het vliegveld heeft drie vertrekhallen. Wij kozen Nr 1. Helaas het moest Nr 3 zijn, zo'n drie kilometer verder. Geen probleem om ernaar toe te rijden en voor de tweede keer van Danique afscheid te nemen en haar een fijne tijd in New York te wensen. Tot over elf dagen!

Na dit snik moment naar ons adres in Toronto downtown. Dit B&B huis zag er van buiten oud Amerikaans/Victoriaans uit. We werden door een hele aardige rustige vrouw welkom geheten en heeft alles laten zien , inclusief de werking van de tv.

Besloten om geen caches te gaan vinden, maar rust te nemen. Terwijl ik in de tuin zat kwam een nieuwsgierige squirl (eekhoorn) polshoogte nemen of ik mijn blog wel had bijgewerkt. Goed plan! Gelijk gedaan, want ik liep een dag achter.
Na hetmiddagdutje / rustmoment in deze hitte al wandelend opweg gegaan richting Patsie en Jim. Zij wonen 3 km verderop. De route kwam heel toevallig langs drie caches, waarvan eentje vlak voor hun 'condo'.
Prachtig huis op de achttiende etage met uitzicht op het Lake Ontario, het soccer stadium en aan de andere kant de reusachtige torenflats. Wat een enorm grote stad met miljoenen inwoners. Een kakofonie van geluiden hoorbaar op het hooggelegen terras tijdens de bbq. 
Vele verhalen weer uitgewisseld en heerlijk Grieks-achtig gegeten. Een foto van elkaar genomen en zijn we thuisgebracht door Jim (Vafiades)
Morgen het plan om te gaan hoppen, zonder bier. 
Nu ga ik off.
 
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan