On the road

Door Bert Tervoort - A long time ago

Nadat we Chicago hebben bezocht gaan we naar room 200 ( vaste plek, vandaar dat je dus alleen in dit hotel terecht kan met deze deal) in het hotel voor de afspraken met Road Bear. We hebben al zo vaak met een camper gereden dat we de grote uitleg niet hoeven te krijgen. Alles heel netjes geregeld, alleen hadden wij op de vouchers staan dat we een camper zouden krijgen van minimaal 23 Ft. Groot was onze verbazing toen het toch 19 Ft bleek te zijn met een zeer onhandige tafel indeling. Road Bear zegt dat voorkeur niet mogelijk is, terwijl Tioga Tours ons wel die indruk had gegeven. Na een klacht hierover per mail lijkt het erop dat wij niet goed hebben opgelet, wij denken dat men hier duidelijker over moet zijn. Niettemin, het is wat het is en wij gaan ons in deze camper de komende 42 dagen vermaken!                           

Vrijdag 11 maart staan 2 touringcars ( wifi aan boord) om 8.00 uur te wachten voor het hotel en gaan we in zo'n 3 uur naar Middlebury, Indiana waar de fabriek van Road  Bear is. Onderweg is er tijd voor een koffie- plas- chocolade-snack stop.      Ter plaatse wordt 80 man uitgeladen voor instructie, inspectie en tekenen van contract en dan is het hopsakee, wegwezen! Eerst maar eens naar de Walmart ( South Bend) om een voorraad aan toeleggen in de camper. Omdat er geen oven aan boord is ( wel een magnetron) kopen we ook een toaster ($13,=), kunnen we broodjes in de vriezer doen en die afbakken ( of pizza ofzo). We rijden naar Indiana State park ( hele jaar geopend) en checken daar in achter de duinen van Lake Michigan. We betalen $ 24,=, electra en water, er is maar 1 sanitairgebouw open, gebruik is zeer af te raden. De temperatuur is gelukkig prima, dus we kunnen gewoon water laden ( wel eerst het antivries doorspoelen). We zitten tussen de vogels en zien zelfs een paartje Red  Cardinals ( gaaf, heb ik nog nooit eerder gezien)!  Volgende dag is er een run van de St. Patrick's school " running with the irish 2016"  ( het is ook bijna st. Patricks Day, op 17-3), er zijn hier blijkbaar veel Ierse pioniers naartoe gekomen ( zoals onderweg ook opvalt). We stoppen onderweg in Michigan city bij het lighthouse premium outlet ( alle grote merken en ruim opgezet) en gaan dan verder via de 55 ( of route 66) naar Double J campground in Springfield, Illinois.  Knappe camping, goed sanitair, full hook- up voor $40,=. Alleen de dames restrooms zijn in de verbouwing, dus wordt je gevraagd om je te " melden"  als je binnen komt ( hallo, hier is een dame/ heer?), want je mag langs de pisbak...ik heb  er nog niemand aangetroffen, misschien te hard geroepen. 

Volgende dag ( 13 maart alweer) gaan we in de regen naar Springfield en bezoeken daar de woning van Abraham Lincoln, het wordt tijd om eens een verstandige president te eren. Nou dat doen ze daar dan ook. Je kan naar de woning en zijn " buurtje" ( was toen Abe er woonde of blubberig van de regen, of hartstikke stoffig) of naar het museum of naar het Capitol ( oud en nieuw). In het museum is ook een balie van de state parks en we schaffen meteen een kaart aan van " america the beautiful" voor $80,=. Hiermee kan je alle state parks is, geldig voor een heel jaar. We drinken een super goede espresso en cappuccino ( abe's brew) aan de overkant van de parkeerplaats en nemen er een cinnamon roll bij. Via de 55 ( let op, zelden zo'n slechte weg meegemaakt, echt enorm diepe gaten en bijna niet te ontwijken. Hoe ze dit ooit weer willen herstellen is mij een raadsel.) gaan we verder naar Springfield, Missouri. Omdat we hebben gehoord dat er zeer slecht weer op komst is willen we graag zo snel mogelijk ver op weg zijn. Onderweg stikt het trouwens al de hele tijd, behalve van de gaten, ook van de roadkill. Er ligt een keur van dode dieren langs de weg, van wasberen tot konijntjes en van opossums tot hertjes en af en toe een ex- hond...gedverdegedver. Maar  omdat het landschap verder niet uitnodigend is, trekt je oog er toch naar toe, helaas. 

We checken in bij de KOA route 66 ( $39,98 full hook up) in springfield Missouri. Helaas wordt het alsnog heel slecht weer. Dit gebied lijkt bekend te staan om zijn tornado' s en we zien dan ook diverse palen staan met hoorns  eraan, als deze gaan loeien is het echt foute boel...gelukkig geen sirene gehoord. Wel veel onweer en regen en treintjes ( nou treintjes?) en wakker geworden van de american robins die hier in massa's rondvliegen en profiteren van de regen. Wurmen zat! Met een beetje geluk ( als je van poezen houdt, zoals ik) komt de zeer vriendelijke camping poes nog even aan.  We gaan via de 44 die bij Oklahoma city overgaat in de 40 naar El Reno en genieten onderweg van een prettig landschap en veel, heel veel roofvogels. We checken in bij Cherokee KOA kamp grounds ($34,= full hookup) staan nu vlakbij de traint post van de Cherokee. Onderweg zijnde al veel first national gepasseerd, van Cree tot Pawnee, maar nu zijn we er te gast. Als we niet meer van ons laten horen, is de kennismaking niet goed verlopen...

https://www.youtube.com/playlist?list=PL1BE03C18F02DFBBF

Klik ff 

 

 

 

Reacties

Yariv A long time ago

Wat een zeer uitgebreide verslag. Have fun Yariv

Elly A long time ago

Jeetje, zoveel gedaan en gezien in zo'n korte tijd. Fijn dat jullie Abe nog ff geëerd hebben.
Veel plezier verder

Evelien A long time ago

Hee Aukje en Bert, mooi verslag weer zeg,ontzettend leuk om te lezen,en jullie te volgen op de trip door de States.

Atie en constant A long time ago

Jammer van het weer maar verder klinkt het goed. Gelukkig wel een vriezer in de camper😄. Geen wonder dat de weg zo slecht is met zoveel Ieren: in Ierland heb je ook zulke wegen.

Arnold A long time ago

Ik had nooit gedacht dat je ook op kleine FT kon leven, maar zo zie je maar door zo'n camperbaas. Leuk die Amerikaanse termen er doorheen; houden zo. Vergeet de toegang tot de State Parks niet mee terug te nemen naar Nederland....

Aukje A long time ago

Voor Yariv; hoop dat je de verslagen, hoewel inderdaad uitgebreid, blijft lezen. De volgende komt eraan. Helaas is de wifi vaak niet goed genoeg.

Voor Arnold; tuurlijk nemen we de pas mee terug, 1 nadeel... Hij is op naam en getekend!

Anne A long time ago

Klinkt goed, Aukje en Bert! Geniet van het avontuur!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!