Dag 7 (27-03) Santa Fe (NM)

Door Koos Bakkum - A long time ago

Vanmorgen toen we wakker werden was alles wit! Bij het openen van de kraan geen druppel. Bleek dat de waterslang geheel bevroren was. Verder geen schade kunnen ontdekken. Wel tot de conclusie gekomen dat we handschoenen moeten aanschaffen, want bij het losmaken van de waterslang, afvoerpijp en electra waren mijn vingers toch wel behoorlijk koud geworden en met tintelende vingers is het moeilijk autorijden. Nadat we alles weer opgeborgen hadden ,de spiegels met lauw water hadden schoongemaakt konden we vertrekken richting Santa Fe in New Mexico. Reis verliep zonder problemen. Opvallend was dat het landschap in Texas nog geheel wit was, maar na de staatsgrens van New Mexico te zijn gepasseerd was alle sneeuw verdwenen. We reden uren lang door een desolaat landschap met kaarsrechte wegen en bijna geen ander verkeer. Misschien omdat het Pasen was. Toch was het landschap wel intrigerend. Naarmate we dichter bij Santa Fe kwamen doemden er bergen op met besneeuwde toppen. Aangekomen in Santa Fe hebben we eerst de gereserveerde camping opgezocht. Na het betalen voor 1 nacht kregen we van de vriendelijke mevrouw bij de receptie een plattegrond en wat tips voor een bezoek aan de stad. Daar hebben we wat rondgelopen op de Canyon Road (een mijl lange straat  vol met galeries en kunstwinkels). Opvallend in Santa Fe zijn de okerkleurige huizen en gebouwen in de indiaans-Mexicaanse adobestijl. Vannacht zijn de vooruitzichten tegen het nulpunt. Morgen vertrekken we op tijd richting Arizona naar Canyon de Chelly voor twee dagen. Daar zullen hoogstwaarschijnlijk geen internet hebben dus het volgende verslag zal over een paar dagen zijn.

Reacties

ludy A long time ago

het blijft een geweldige reis.
wat een belevenis.
ook hier is het slecht weer.gelukkig geen sneeuw maar wel regen en harde wind.en uiteraard koel.zo zie je het verschild niet zo veel bij jullie.

Rene en Jacqueline A long time ago

Tjonge tjonge....wat een kou in Texas.
Dat gebeurd niet vaak.
Het moet nu toch wel warmer worden bij jullie. !!!
Blijf vooral lekker genieten van al het moois.


Margot A long time ago

Hoi Koos en Ans,
Ongelooflijk die verschillende temperaturen daar. Wel erg bijzonder zo'n desolaat gebied. Alleen op de wereld gevoel denk ik.
Ans heb je gisteren nog een (paas-)eitje gemaakt?
We zijn benieuwd naar het volgende verslag, genieten van de verhalen.

Ferry en Ina A long time ago

Dus toch nog winter voor jullie, had je niet zover voor hoeven gaan.Ziet er allemaal gezellig uit en een mooie ervaring. veel plezier

Nies weenink A long time ago

Wat een heerlijke r eis zo dwars door Amerika. Lijkt mij geweldig. Nog veel genieten de eerstkomende dagen/ weken. Gr. Nies

Cock en Jan A long time ago

Wat een avontuur!
We missen alleen Ans op een foto!

Cees en Henny A long time ago

Wat een afstanden he? Wij weten er alles van....genieten en verbazen is wat wij deden ooit en dat doen jullie vast ook.
We hebben nu genoten van een weekend Winschoten, Duitsland, Groningen en Friesland. Een heel ander verhaal toch? Luitjes, het klinkt geweldig.Probeer het op te slaan want het is erg veel wat er op je afkomt. kus kus...and have fun.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!