Dag 12 (01-04) Sedona (AZ)

Door Koos Bakkum - A long time ago

Vanmorgen vroeg opgestaan en op tijd doorgereden naar het visitorscenter bij Sedona waar we om 11.15 aankwamen. We werden geholpen door een vriendelijke meneer die ons diverse kaarten en suggesties gaf voor ons bezoek aan Sedona. Hij vertelde dat het druk was en dat het moeilijk zou kunnen zijn om een campsite in het park te vinden. We besloten daarom eerst naar de noordkant van het park te rijden daar waar de campings lagen. De weg daar naartoe was druk maar zeer mooi. In het park hebben we geen camping gevonden en zijn doorgereden naar Flagstaff waar we een reservering hebben gemaakt op een KOA  camping. Daarna doorgereden naar Meteocrater nabij Winslow. Deze krater is het best bewaard gebleven resultaat van een een inslag van een meteoriet die ongeveer 50.000 jaar geleden plaatsvond. De meteoriet was vermoedelijk 300.000 ton zwaar en kwam met een snelheid van 60.000 km/uur op de aarde terecht. Het resultaat was een krater met een doorsnee van 1,6 km en een diepte van 170 meter. Dit was indrukwekkend! De temperatuur was wat minder door de grote hoogte maar de zo'n scheen stralend!! Morgen proberen echt van Sedona te genieten.

Reacties

Rene en Jacqueline A long time ago

Wat een heerlijk avontuur toch weer.
Ziet er weer top uit allemaal.
Waarom is het al zo druk ? is het al "springbreak"?
Hopelijk vinden jullie een mooi plekkie

gerard & petra A long time ago

Hallo Lieve Mensen,
Wat gezellig dat jullie gezelschap hebben gekregen,het weer heeft dan wel niet echt meegezeten maar de verhalen zijn prachtig en de temperatuur zal ook wel beter worden,je kunt wel zeggen dat je daardoor echt een avontuurlijke reis maakt. Ook het aantal personen bouwt zich langzaam op bij jullie,nr 4 moet nog komen en dan is het compleet. Zo kunnen jullie steeds meer wennen om de ruimte te verdelen en met mooi weer naar buiten.Geniet samen verder,wij lezen het vervolg.😎😘

Joke de groot A long time ago

Sedona is zoooooo mooi. Hoop datjullie het zonnetje krijgen want dan zijn de kleuren op zijn mooist. Geniet!

Ria Abee A long time ago

Fijn dat het weer nu aan het opknappen is. Dat maakt het dubbel leuk. In deze buurt hebben wij ook rond gereden. Have fun.

gerritjan en gerard A long time ago

Genieten van de reis verslagen.Het weer knapt weer op en dan maar weer stoer op weg.Gaat bob ook nog rijden?Heel veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!