2e week Icefield Parkway

Door René & Jacqueline - 01-10-2016 23:31

Omdat we een tijdje geen bereik en geen WiFi hadden, nu de iets langer verslag.......

Maandag 26 september

Na een heerlijk ontbijt verzorgd door Bob, scrambeld eggs met bacon, verlaten de 2 campers het erf van Thea en Tineke. Opweg naar Banff in de Rocky's. Vlak voor dat we de bergen in rijden stoppen we om een lang gekoesterde droom van Aad in vervulling te laten gaan, nl.... en helicoptervlucht. Aad, Trees en Jacqueline nemen plaats in de heli en meken een vlucht van 20 minuten over de Rocky Mountains. Rene blijft bij de campers. Na veel ohhh en aahhh en wouw's rijden we door naar Banff. Een grote campground nabij het stadje. Een bus brengt ons tot in "downtown". Een gezeillig berg stadje met heeeeel veeeel touristen. Wat wil je ook met het prachtige weer wat we tot nu toe hebben. We gaan lekker winkeltjes bekijken, terrasje pakken en 's avonds heerlijk eten "Grizzly's Steak House" hetbwas weer een mooie dag.

 

Dinsdag 27 september

We laten de campers vandaag even rusten en gaan een trail lopen langs de rivier richting het stadje. Het pad gaat glooiend op en neer. Opeens staat er 9 elks voor ons op het pad. Ze kijken ons wantrouwend aan. Aan de overzijde van de rivier staat de elk bull. Na een diepe brons roep van de bull gaan alle vrouwtjes de rivier oversteken. Een geweldig tafereel. (Zie foto).

In het stadje aangekomen eerst even lunchen. Daarna de bus genomen naar de upper springs. Warmwater bronnen met een spa. Dus badkleding aan en in het 40 graden warme water. De antourage was niet helemaal wat we ervan verwachten, maar het was wel ontspannend. Vandaar weer verder gelopen naar het Banff Fairmont Hotel. Natuurlijk even naar binnen voor een borreltje. Vanaf het hotel met de bus weer naar Banff voor wat kleine boodschappen en weer terug naar de campground. Even lekker uitzakken op de bank in de camper en al snel worden de oogjes wat zwaar.......

Woensdag 28 september

Het zonnetje is al boven de bergen uit als we weer verder rijden naar het noorden via de highway 93 oftewel The Icefield Parkway. Een prachtige route waar langs heel veel moois te zien is. De 233 km neemt daarom ook wat tijd in beslag. Wij komen rond 12 uur aan bij de campground Lake Louise. Ingechecked en daarna met 1 camper naar Moraine Lake. Daar op een terras met geweldig uitzicht over het meer een kopje koffie met muffin genuttigd. Na wat mooie plaatjes te hebben geschoten door gereden naar Lake Louise. Een prachtig mooi in blauw meer omringd door besneeuwde bergtoppen. Ook hier staat een hotel. Fairmont Lake Louise Hotel...ook wel bekend van de "All you need is love Kerstspecial." 'S avonds op de camping een eenvoudige doch voedzame maaltijd en een borreltje toe met onze Canadeze buren uit Quebec. Het werd zowaar later dan 22:00 uur.........

Donderdag 29 september

we vervolgen onze route via de Icefield Parkway naar het noorden. Een stop bij Peyto Lake en de Mistaya Canyon. Een prachtige rivier

In de vroege middag  komen we aan op de campground Rampart Creek. Een eenvoudige camping zonder faciliteiten. Dus weer even zelf supported. Maar de locatie is geweldig. Omdat we zo vroeg waren op de camping twijfelde we of we nog iets moesten ondernemen......maar het weer was zo mooi dus we bleven lekker aan de rivier zitten en 's avond de BBQ weer aan.

vrijdag 30 september

De ochtend begint zoals ie nog nooit begonnen is tijdens onze vakantie.....grijs met regen. Dus enroute maar weer. Nog steeds richting het noorden via de Icefield Parkway. Onzw volgende stop is de Columbia Icefields. Een grotw gletsjer die je per bus kan bezoeken. Dit doen we dus niet , omdat er ongeveer 15 bussen met Chinezen staan te wachten met hun "selfiestick" om  de gletsjer op te gaan. Wij parkeren onze Rv's aan de voet van de gletsjer en hiken naar "The toe of the Icefield"  Helaas hangen de wolken laag (wat is laag op 1800 meter?) Maar toch een imposant gezicht.  We vervolgen de route door prachtige bergketens en weidse madows.  Onderweg natuurlijk de nodige stops bij mooie watervallen. De Sumwapta Falls en de Athabasca Falls. Beide heel mooi. En weer verder richting Jasper. Zo tegen 4 uur zijn we op Whistler Campground vlak bij Jasper, waar we met een taxi naar toe gaan om even lekker te eten bij Earls. Heerlijk gegeten. Borreltje toe en de oogjes zijn tegen 10 uur weer gesloten. 

Zaterdag 1 oktober.

Nog steeds is de dag grijs en vochtig.(was voorspeld) dus geen Jasper Skystram (kabelbaan naar de top van Mount Whistler) er valt niets te zien door de bewolking. Dus maar verder. Nu richting het westen. Naar Blue River. Nog even wat boodschappen onderweg en na 215 km komen we aan op de Blue River Campground. Een eenvoudige doch van alle gemakken voorziene camping. We rijden met 1 camper naar de Blue River Safari. We gaan kijken of we beren kunnen spotten..... nou dat is gelukt.

we hebben zwarte beren gezien. Er schijnen er hier zo'n 150 stuks rond te banjeren. Zo ook op de camping....gisteravond is de vriezer open gebroken door een beer.  Wij nemen nog een afzakkertje en slapen (hopelijk) rustig vannacht. Fijn weekend !!!!!

 

Reacties

Aad 02-10-2016 05:30 {{button-43135}}

Wat is het toch heerlijk om aan de hand van het verhaal van René alles nog een keer te beleven. Dat maakt het dus twee keer leuk! En we lezen het vast nog wel vaker, dus....

Gerard en MArrie 02-10-2016 06:13 {{button-43136}}

Wat een heerlijk verhaal luitjes. Bedankt. Het is net een dejavu die ik lees. Prachtig. En al beren gezien. Geweldig. Jullie genieten volop merken we dus lekker doorgaan zo. Het werk gaat evengoed door hier. Het is zondagochtend en zit bijna klaar om te gaan werken. Heel veel genot daar en maak maar mooie foto`s. Kus ons

Cees en Atie 02-10-2016 08:33 {{button-43137}}

leuk verslag weer. wat een mooie reis maken jullie. blijf lekker genieten, wij kijken uit naar het volgende verslag.

Hans P 02-10-2016 08:42 {{button-43138}}

Het ziet er allemaal weer prachtig uit, veel plezier nog

Wil 02-10-2016 08:46 {{button-43139}}

Geweldig, wat een belevenis moet dit zijn. Goed dat je alles zo uitgebreid vertelt Rene, daardoor leef ik nog meer mee met jullie belevenissen. Ik blijf jullie volgen!

Ans en Koos Bakkum 02-10-2016 09:05 {{button-43140}}

Mooi verhaal! Welke vriezer was opengebroken? Wat zijn de temperaturen overdag en s'nachts ? Heel veel plezier op jullie mooie reis. We reizen gewoon weer lekker met jullie mee.

Helene en Seve de Wit 02-10-2016 11:02 {{button-43141}}

Hoi hoi, wij volgen jullie trouw. Wat hebben jullie al veel gezien en beleefd. Het smaakt nog nog meer. Wat een mooie route. Vanmorgen weer even de landkaart erbij gezocht om jullie goed te kunnen volgen. Wij reizen en genieten zo ook op afstand met jullie mee en komt er geen beer bij onze vriezer!

Margriet Pals 02-10-2016 11:07 {{button-43142}}

Mooie verhalen weer, en ook wel spannend met al die avonturen. Ik wacht weer met spanning op het volgende relaas. Goede reis allemaal

Constantia 02-10-2016 11:31 {{button-43143}}

Super dat alles zo goed gaat en dat het weer ook nog lekker tot redelijk is.
Ik blijf jullie volgen. En idd het werk gaat toch wel door;-)

Joep en Joke 02-10-2016 11:34 {{button-43144}}

Blue River brengt mooie herinneringen boven met vele en zelfs zwemmende beren ! Prachtig. Blijf genieten en na regen komt altijd weer zonneschijn, ook in British Columbia.

Lianne 02-10-2016 11:46 {{button-43145}}

Wat ziet het er allemaal prachtig uit joh! Ik zit hier al weg te dromen hoor :). Geniet er nog even van!

Miek 02-10-2016 12:37 {{button-43146}}

Heerlijk om te lezen zo'n lang verslag! Mooi dat jullie zo genieten, kan ook niet anders daar als ik de foto's zie, prachtig zeg!!! Ik hoop dat jullie nog heel veel zon hebben, goede reis verder!!

Helma 05-10-2016 12:13 {{button-43208}}

mooi om jullie zo te kunnen volgen!
wat een prachtige reis!
en weer een mooi verslag!
goede reis verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan