Van Blue River naar Clearwater

Door René & Jacqueline - 04-10-2016 18:26

Zondag 2 oktober.

Vanaag staat een "lange" rit voor de boeg. Namelijk 115 km. Dus een makkie vandaag. Uitgebreid ontbijten, lekker bakkie koffie en rustig de camper afkoppelen van de "full-hook-up" , Slide-out"  wordt weer "slide-in". En dan opweg. Ook het rijden in deze omgeving is geen straf. De warme herfst lucht kleurt de vele bomen prachtig geel. Vooral de zilverberk straalt als goude aders op de bergen. (Zo...was dat even poëtisch). Maar dat word je ook als je deze Indian-Summer meemaakt.

In Clearwater aangekomen, eerst maar even naar het visitor-centre om te vragen welke campgrounds nog open zijn. Vele zijn namelijk al gesloten voor de winter. Pyramid-campground is "eigenlijk" gesloten, we mogen er nog wel camperen maar er zijn geen faciliteiten meer. Wat we wilden betalen mochten we ook zelf weten, aldus de vriendelijke dame in het visitor-centre. De weg erheen is een doodlopende weg van 65 km die na 45 km onverhard wordt. Gelukkig is de camping bij deze overgang van het wegdek. Het weer is geweldig, mooi zonnetje en zo'n 19 graden. We maken nog een wandeling naar de Dawson-falls. Vlak bij de campground , dus een wandelingetje van een uurtje. Daarna tijd dus voor een BBQ.

Maandag 3 oktober

We rijden de weg terug naar Clearwater (we kunnen ook alleen maar terug) en op deze weg terug 3 keer stoppen om prachtige watervallen en canyons te bekijken. De één nog mooier dan de ander. Af en toe ook een flinke wandeling van 2 uur, maar dit alles was het zeker waard......wat een prachtige natuur hier!!!   Zo komen we weer aan in Clearwater waar we nog even boodschappen doen en rijden dan naar Dutch Lake. Een mooie camping aan een prachtig meer. Ook hier een pracht van herfstkleuren. 'S avonds heerlijke zalm gegeten in het restaurant "the Painted Turtle" op de campground aan het meer.(zie rechts op de foto)

Morgen verder naar het zuiden, naar Kamloops.

 

 

Reacties

Ans en Koos Bakkum 04-10-2016 20:18 {{button-43196}}

Jullie amuseren je nog steeds begrijpen we. Ondanks het feit dat er in het oosten meer loofbomen zijn dan in het westen, genieten jullie toch van de mooie Indian Summer. We volgen jullie nog steeds met veel plezier. Zouden er daar ook wat spannende trails voor onze Bob te doen zijn? Of moeten we er genoegen mee nemen dat het "alleen "maar prachtig is?

Peter 04-10-2016 21:21 {{button-43200}}

ziet er goed uit allemaal. genieten!!!!!!

Gerard en MArrie 04-10-2016 21:56 {{button-43201}}

Wat een heerlijk relaxed bericht . We begrijpen dat jullie genieten. Dat zien en horen we in het ondertoontje. Prachtig ga zo door. We worden graag op de hoogte gehouden. Groetjes

jose en dirk 05-10-2016 21:48 {{button-43222}}

prachtige plaatjes, wat een mooi land!
we wachten op de volgende mooie foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan