week 3, dag 18, Fort Stockton

Door van Hoff/ Grootoonk - A long time ago

Evert en Mecheline waren al heel vroeg wakker en zijn al om 8.00 uur vertrokken naar het Westen. Wij konden niet voor 9,00 uur bij de missieposten terecht, dus wij hebben het rustig aan gedaan. Wat wij al hadden vermoed, klopte. Ons doel was maar een kwartiertje van onze camping verwijderd. Mission Concepion was nog helemaal verlaten. Wij hebben genoten van deze bijzondere plek waar wij de energie van vroeger goed konden voelen. Daarna doorgereden naar Mission San Juan. Daar stonden  vele bussen op de parkeerplaats en liepen er overal op het terrein groepjes toeristen met gidsen. Deze laatste missiepost besloeg een groot terrein. In de muur erom heen waren huizen gebouwd voor de indianen. We hebben weer een kaarsje aangestoken in de kerk en toen wij naar de uitgang liepen, hebben wij nog een paar mooie foto's gemaakt. De TomTom gaf aan dat wij om 16.00 uur in Fort Stocton zouden aankomen, dus met een paar stops erbij, moest het lukken rond 17.00 uur aan de borrel te gaan. Evert en Mecheline hadden al een plek voor ons gereserveerd. De autobaan die als een lint door het landschap slingerde, met weer een hele andere vegetatie dan voor San Antonio, was heel indrukwekkend. Hier en daar weer een werkende jaknikker. Het was hier ook beduidend minder druk dan op de wegen voor San Antionio. Tijdens de stops onderweg waan je je in een film. De mannen met cowboyhoeden op en de tafreeltjes die voor onze ogen gebeurden, waren heel vermakelijk. Het was goed dat onze plek al gereserveerd was, want de camping liep helemaal vol. We hebben onze ogen uitgekeken met wat voor campers (zeg maar gerust vrachtwagens) men binnen kwam rijden, met daarachter nog eens een personenauto bevestigd. Na een maaltijd in het restaurant "In de Roadrunner"op de camping en een heerlijk bakje koffie gezet door Mecheline, hebben  wij ons teruggetrokken  in de camper. Anders zouden de muggen morgen geen plek meer kunnen vinden om ons te steken.

Reacties

Jorien A long time ago

Wat een heerlijk verslag Anneke, in gedachten reis en geniet ik met jullie mee, maar dan zonder de muggen😀

ellen A long time ago

wat een avontuurlijk en leuk verslag en prachtige foto's. Wij genieten ervan en als je voor ons bekende plaatsen beschrijft komen er levendige herinneringen boven.

Marie-Louise A long time ago

Ben helemaal bijgelezen. Wat *n geweldige reis. Toch wel erg leuk met 2 campers.Wij genieten van het boek van H. Groen. Heb jij het al uit!!!!!Heel veel groetjes van ons .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!