Nog een dag Grand Canyon

Door Ton Doorman - A long time ago

Koude nacht (-11 graden) en de kachel was gedurende de nacht zowaar warm. Bij het opstaan dacht onze kachel: “doe het zelf maar”. Gewoon ijskoud. Motor van de RV maar weer laten draaien en gelukkig begon het weer lekker warm te worden.

Ontbijtje gedaan, warm gedoucht en een laatste dagje hiken in de Canyon.

Beter weer dan gisteren, zelfs een beetje warm met een zonnetje. Opgestapt op de “blauwe route” en aan het eindpunt daarvan overgestapt op de “rode route” met als einddoel Hermits Rest: een afstand van zo’n 20 kilometer.

Wat een natuurwonder de Canyon. Mooie vergezichten, kleuren, de zon die op de ene plek volop schijnt en bij een andere plek delen in de schaduw plaatst.

De Colorado-river: een glimp opgevangen van deze imposante rivier die van deze hoogte kalm leek. Een oude koper- en uranium mijn kwam ook nog op ons pad. Niet afdwalen dus, anders zijn we “glow in the dark” vanavond.

Opgestapt bij Mojave-point om bij Hermits Rest te gaan lunchen. Onderweg in de bus nog diverse elk’s gespot! Lekker een sandwich en mierzoete chocolademelk gegeten en gedronken (koffie was op en ook de sandwiches vlogen als warme broodjes over de toonbank, ander inkoopbeleid hanteren?).

Teruglopen naar Mojave-point: nog een afstand van bijna 8 kilometer. Het werd kouder, veel wind en weer sneeuw. Bij Mojave-point snel in de bus. We waren niet de enige. Tsjonge wat was het druk en ook erg koud. Snel terug naar de camper. 

De kachel blijft een probleem. Als de motor van de RV draait niets aan het handje. Mailtje verzonden naar de helpdesk van RoadBear. Moeten de kachel laten maken en als het koud blijft geven ze als tip om een heather te kopen. Waar kunnen we dit doen? Ja terug naar Williams (ligt niet echt op onze route dus) of naar Flagstaff of Page. Morgen maar even kijken wat we doen.

Lekker spaghetti gegeten en al snel ging bij iedereen het licht uit. Oh wat koud! Maar goed dat we 2 dekbedden hebben want het is weer -11 graden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!